Računalništvo, telefonija
02.11.2013 15:32
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Anonimna elektronska pošta Dark Mail

Na področju elektronske pošte bo anonimnost zagotavljala nova storitev organizacije Dark Mail Alliance, ki sta jo zasnovali bivši podjetji Lavabit in Silent Circle. Elektronska pošta Dark Mail anonimnost zagotavlja na način, da pred pogledi nepovabljenih zaščiti identiteti pošiljatelja in prejemnika, zadevo ter čas pošiljanja.
Elektronska pošta Dark Mail bo zaživela le, če jo bodo podprli velikani na področju e-pošte, kot so Google, Yahoo in Microsoft.
Elektronska pošta Dark Mail bo zaživela le, če jo bodo podprli velikani na področju e-pošte, kot so Google, Yahoo in Microsoft.

Zaradi številnih prisluškovalnih afer ameriške agencije za nacionalno varnost NSA uporabniki svetovnega spleta množično povprašujejo po spletnih storitvah, ki zagotavljajo anonimnost. Na področju elektronske pošte bo to zagotavljala nova storitev organizacije Dark Mail Alliance. Novost sta zasnovali nekdanji podjetji Lavabit in Silent Circle, ki sta prenehali poslovati zaradi dolgih prstov ameriškega preiskovalnega urada FBI.

Elektronska pošta Dark Mail anonimnost zagotavlja na način, da pred pogledi nepovabljenih zaščiti identiteti pošiljatelja in prejemnika, zadevo ter čas pošiljanja. Zasebnost vsebine elektronskega sporočila varuje napredni šifrirni algoritem, pri čemer je ključ za dešifriranje sporočila znan le prejemniku, javni ključi pa so na voljo vsem uporabnikom spleta. Pri elektronski pošti Dark Mail je zanimivo tudi to, da je projekt povsem odprtokoden, zgradba pa javna.

Da bi projekt anonimne elektronske pošte Dark Mail zaživel v praksi, organizacija Dark Mail Alliance poskuša k sebi privabiti velikane, kot so Google, Yahoo in Microsoft. Čeprav so številni poznavalci prepričani, da je to bolj kot ne misija nemogoče, organizacija Dark Mail Alliance puške vsaj zlahka ne bo vrgla v koruzo.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več

M-SISTEM d.o.o.

Pot na Drenikov vrh 12, 1000 Ljubljana, Tel: 041 693 934
Nov IT sistem, bodisi strojni ali programski, je lahko velika naložba. Da bi jo karseda najbolje izkoristili, je pomembno, da izberete pravega IT dobavitelja in ponudnika programskih ... Več

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 080 33 44
V podjetju Planet GV posameznikom in podjetjem v Sloveniji pomagamo do novih znanj in boljših poslovnih rezultatov. Živimo in delujemo v skladu s svojim sloganom »Povezujemo priložnosti«. Bogati ... Več