Računalništvo, telefonija
01.09.2016 06:29

Deli z drugimi:

Share

Apple bo moral zaradi šlamparije s telefoni iPhone 6 pred sodišče!

Apple se bo pred sodiščem zagovarjati zaradi težave z zasloni telefonov iPhone 6!
Apple se bo pred sodiščem zagovarjati zaradi težave z zasloni telefonov iPhone 6!

Pred kratkim smo poročali, da se uporabniki pametnih mobilnih telefonov iPhone 6 na spletu množično pritožujejo nad težavami z zasloni njihovih naprav, saj se ti pogosto ne odzivajo na dotik (bit.ly/Apple-iPhone-Zaslon). Težava je potrjeno povezana z »ločitvijo« dveh čipovji od osnovne plošče, uporabniki telefonov iPhone 6 in iPhone 6 Plus pa se z njo spopadajo tako, da na zaslon nekajkrat pritisnejo nekoliko močneje. Ker se pri tem čipovja ponovno »povežejo« z osnovno ploščo, se težava z neodzivnostjo zaslona na dotik odpravi, vendar le začasno. Sčasoma niti nekoliko močnejši pritisk na zaslon ne pomaga več, saj zaslon ponovno postane neodziven oziroma slabo odziven že po nekaj minutah.

Poleg tega serviserji uporabnikom pametnih mobilnih telefonov iPhone 6 z neodzivnimi zasloni in s pretečeno garancijo svetujejo nakup novega telefona, čeprav je to dražje kot samo popravilo. Zaradi tega ne preseneča, da se skupina razočaranih in jeznih lastnikov pametnih mobilnih telefonov iPhone 6 pripravlja na skupinsko tožbo zoper podjetje Apple. Oškodovani uporabniki podjetje Apple obtožujejo goljufanja in kršitve zakonodaje o varstvu potrošnikov. Družba naj bi namreč za težavo s svojimi pametnimi mobilnimi telefoni iPhone 6 vedela že nekaj let, a je to vse doslej uspešno skrivala pred uporabniki, saj je s tem »preprečila«, da bi bila napaka krita iz naslova garancijskega roka.

Čeprav skupina jeznih uporabnikov pametnih mobilnih telefonov iPhone 6 in iPhone 6 Plus ni želela razkriti višine odškodnine, ki jo bo zahtevala od podjetja Apple verjamemo, da bo ta astronomska visoka. Apple se na skupinsko tožbo pričakovano ni odzval, prva obravnava zoper družbo pa bi lahko bila razpisana še pred koncem leta.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35
Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888