Računalništvo, telefonija
15.07.2016 12:04
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Apple naj bi bil v ožjem krogu potencialnih kupcev Formule 1

Ker Bernie Ecclestone dirke v Bahrajnu ne bo odpovedal, bo kmalu občutil vso moč hekerske skupine Anonymous.
Ker Bernie Ecclestone dirke v Bahrajnu ne bo odpovedal, bo kmalu občutil vso moč hekerske skupine Anonymous.

Ni skrivnost, da se najbolj priljubljeni šport z avtomobili, Formula 1, nahaja pred prodajo. Že več kot eno leto naj bi se iskali potencialni kupci in zdaj je v javnost pricurljala novica, da naj bi med temi bilo tudi ameriško podjetje Apple. Celoten posel okoli Formule 1 naj bi se v tem trenutku nahajal pod strogim ocenjevanjem vrednosti in zlasti to namiguje na potencialno prodajo. Vrednost Formule 1 je v tem trenutku ocenjena na okrog 7,5 milijarde EUR.

Na tem mestu se postavlja vprašanje zakaj bi se podjetje kot je Apple odločilo za nakup Formule 1. Nenazadnje šport ni pretirano priljubljen v ZDA in tudi drugače se, kljub napetim dirkam, nahaja pred zahtevnimi časi. Ekipe se še naprej borijo za preživetje in želijo znižati stroške kar je s sabo prineslo tudi manj priljubljene ukrepe kot je na primer nov tip motorjev s katerimi, vsaj starejšim generacijam, se povzroča premalo hrupa. So pa tudi razlogi zakaj bi se Apple za tak nakup odločil in ti so povezani predvsem z dejstvom, da se podjetje sooča z velikimi pritiski s strani investitorjev.

Apple namreč v tem trenutku ni več majhno tehnološko podjetje, kot je bilo pred 15 leti. Na trgih pametnih telefonov, tablic, ur, računalnikov, glasbe in podobno so več ali manj zasedli dominantnen položaj in prostora za rasti več ni veliko. Zato se podjetje sooča s pritiski investitorjev, ki si želijo Apple v večih panogah. Ena izmed teh je televizija. Pri Applu že več let bolj ali manj neuspešno poizkušajo najti pravi recept za Apple TV in ponudbo produkta s katerim bi lahko dosegli podoben uspeh kot na ostalih tehnoloških področjih. Lastništvo nad nekaterimi svetovno najbolj priljubljenimi športi bi lahko bil en izmed načinov kako pospešiti rast na področju televizije. Finančno za podjetje prevzem Formule 1 ne predstavlja nobenega izziva saj ima več kot dovolj sredstev. Tudi Tim Cook je na zadnjem sestanku z investitorji zatrdil, da se večjih prevzemov Apple v prihodnje ne bo branil.

Na razplet bo tako še potrebno malo počakati vendar pa se obeta morebitni posel tega leta.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847
Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več
Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710

MLACOM d.o.o.

Pot heroja Trtnika, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 500 87 75
Tehnologija se nezadržno razvija naprej. Za vogalom je vedno novo odkritje, ki lahko spremeni tako zasebna kot poslovna okolja. Eden največjih izumov je zagotovo računalnik, ki ... Več