Računalništvo, telefonija
19.08.2019 13:22

Deli z drugimi:

Share

Apple ponovno pred sodišče zaradi telefonov iPhone!

Apple se bo moral tokrat pred sodiščem zagovarjati zaradi tehnologije, ki jo je uporabil pri  telefonih iPhone z dvojno kamero.
Apple se bo moral tokrat pred sodiščem zagovarjati zaradi tehnologije, ki jo je uporabil pri telefonih iPhone z dvojno kamero.

Veliko je bilo obtožb, da eno podjetje kopira izdelke in funkcije drugega. Te trditve do neke mere najverjetneje res držijo, saj vsak želi svojim strankam ponuditi najboljši končni izdelek z vsemi mogočimi funkcijami. Tu še posebej izstopa podjetje Apple, ki je bilo že večkrat obtoženo in tudi obsojeno zaradi nedovoljene uporabe registriranih patentov, saj se z vsemi močmi bori za pridobitev čim večjega števila kupcev svojih izdelkov in to kljub pomanjkanju lastne inovativnosti.

Nedavno pa se je nad podjetje Apple zaradi nedovoljene uporabe registrirane tehnologije spravilo izraelsko podjetje Corephotonics, ki je specializirano za tehnologije, povezane z digitalnimi fotoaparati. Računalniški gigant naj bi namreč v svojih pametni mobilnih telefonih iPhone z dvojno kamero brez dovoljenja uporabil več patentov izraelskega podjetja. Izraelsko podjetje Corephotonics se je s podjetjem Apple sicer že dlje časa trudi skleniti poravnavo in določiti pogoje uporabe registrirane tehnologije, a omenjeni pogovori na koncu niso obrodili želenih sadov.

Podjetje Corephotonics trdi, da je Apple njihovo tehnologijo nelegalno uporabil pri pametnih mobilnih telefonih iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone XS in iPhone XS Max. To od ameriškega giganta zahteva plačilo odškodnine zaradi kršitve njihovih patentov ter čimprejšnjo prepoved prodaje spornih telefonov iPhone. Poleg tega zahtevajo tudi plačilo vseh sodnih stroškov, ki bodo pri tem nastali, saj bodo ti zagotovo na koncu znašali več milijonov evrov.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

8000plus d.o.o.

Kajuhova ulica 64, 2310 Slovenska Bistrica, Tel: 064 248 123 (podpora), 031 782 321 (nakup)
8000plus: 1, 2, 3 – vse digitalne rešitve na enem mestu Od spletnega gostovanja, oblačnih rešitev in programiranja do urejanja dokumentacije za razpise, kibernetske varnosti, ... Več

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več

M-SISTEM d.o.o.

Pot na Drenikov vrh 12, 1000 Ljubljana, Tel: 041 693 934
Nov IT sistem, bodisi strojni ali programski, je lahko velika naložba. Da bi jo karseda najbolje izkoristili, je pomembno, da izberete pravega IT dobavitelja in ponudnika programskih ... Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več