Računalništvo, telefonija
12.09.2017 20:05
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Apple TV 4K za filmofile

Večpredstavnostna naprava Apple TV 4K nam bo nedvomno odlično služila za vsaj za nekaj let.
Večpredstavnostna naprava Apple TV 4K nam bo nedvomno odlično služila za vsaj za nekaj let.

Podjetje Apple je na nedavni konferenci pričakovano predstavilo novo večpredstavnostno napravo Apple TV 4K, ki ponuja podporo za ločljivosti 4K. Bolj kot podpora visokoločljivemu formatu 4K pa je ljubitelje večpredstavnostnih vsebin zagotovo razveselila podpora tehnologiji HDR (High Dynamic Range), saj ta neizpodbitno pripomore k boljši kakovosti prikaza videoposnetkov. Ta namreč v zelo temnih in zelo svetlih območjih slike omogoča prikaz večjega števila podrobnosti. S tem bo Applova večpredstavnostna naprava TV lahko končno konkurirala precej cenejšim kitajskim izdelkom, ki vso omenjeno tehnologijo podpirajo že dalj časa.

Večpredstavnostna naprava Apple TV 4K temelji na osnovi mobilnega procesorja A10X Fusion, ki ga najdemo tudi v letošnjem tabličnem računalniku iPad Pro, poleg tega pa je novost opremljena še s tremi gigabajti sistemskega pomnilnika. Tu je na voljo dovolj procesorske moči, da lahko naprava predvaja videoposnetke ločljivosti 4K s povprečno frekvenco do 60 sličic na sekundo. Ker je večina videoposnetkov ločljivosti 4K trenutno na voljo s povprečno frekvenco 24 sličic na sekundo ali 30 sličic na sekundo, nam bo novost nedvomno odlično služila za vsaj za nekaj let.

Apple TV 4K bo v Združenih državah Amerike na voljo za prednaročilo 15. septembra in sicer za preračunanih 150 evrov. Prvi kupci pa bodo novost prejeli 22. septembra.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

EPSON

, ,

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10
Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Podjetje Genis je eden vodilni slovenskih proizvajalcev informacijskih rešitev za poenostavitev in digitalizacijo delovnih postopkov v srednjih in velikih podjetjih. Njegove ... Več

OPTIPRINT d.o.o.

Kranjčeva ulica 20, 1000 Ljubljana, Tel: 05 902 58 12
Podjetje Optiprint je leta 2009 uspešno predstavilo poslovni model nudenja cenovno dostopnega in brezskrbnega najema barvnih tiskalnikov in multifunkcijskih naprav. Uspešno poslovanje ... Več