Računalništvo, telefonija
12.09.2018 19:35
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Apple Watch Series 4 v vsej svoji lepoti in uporabnosti!

Apple Watch Series 4 je precej boljša in uporabnejša v primerjavi z njeno predhodnico.
Apple Watch Series 4 je precej boljša in uporabnejša v primerjavi z njeno predhodnico.

Podjetje Apple je v okviru težko pričakovane konference pričakovano predstavil povsem novo generacijo pametnih ročnih ur Watch in sicer četrto generacijo. Pametna ročna ura Apple Watch Series 4 je opremljena z nekoliko večjim zaslonom kot prejšnji modeli. Ta je namreč za več 30 odstotkov večji, in sicer 35 odstotkov večji v primerjavi z manjši različico in 32 odstotkov večji v primerjavi z večjo različico.

Ohišje pametne ročne ure Apple Watch Series 4 je kljub večjemu zaslonu ostalo enako veliko kot pri tretji generaciji, kar je inženirjem seveda uspelo doseči z uporabo manjših stranskih robov. Novost bo uporabnikom na voljo v dveh velikostih in sicer v 40 milimetrski in 44 milimetrski izvedbi. Vgrajeni zvočnik je za 50 odstotkov glasnejši, precejšnjih izboljšav pa je bil deležen tudi mikrofon. To dejansko pomeni, da bo nova pametna ročna ura podjetja Apple kot nalašč za opravljanje prostoročnih pogovorov.

Pametna ročna ura Apple Watch Series 4 bo zlahka prestala vsakodnevno nošenje, saj je ohišje izdelano iz keramike, steklo pa iz zelo odpornega safirja. Za tekoče delovanje mobilnega operacijskega sistema in nameščenih aplikacij skrbi 64-bitni in dvojedrni procesor ter zmogljiva grafična kartica, ki sta plod znanja inženirjev podjetja Apple. Tu najdemo še povsem novi pospeškomer in giroskop, ki lahko zaznata tudi neželene padce in uporabniku v tem primeru ponudijo možnost za sprožitev klica na pomoč.

Precejšnjih izboljšav je bil deležen tudi merilec srčnih utripov, ki nas bo pri športu opozarjal, če bomo prekoračili spodnjo ali pa zgornjo mejo, hkrati pa lahko celo prikaže krivuljo bitja srca. Slednja bo zagotovo prišla prav vsem, ki sicer imajo težavo s srcem, vsi ti podatki pa so seveda šifrirani. Precejšnjih izboljšav je bila deležna tudi baterija, saj ta sedaj zagotavlja do šest ur neprekinjenega delovanja in 18 ur delovanja pri običajnem delovanju, kar pomeni, da nam tekom dneva novost ne bo treba polniti.


Pametna ročna ura Apple Watch Series 4 bo na voljo v treh različicah, in sicer v kovinsko sivi, črni in zlati barvi, na voljo pa bo seveda še posebne različica za športnike, ki je nastala v sodelovanju s podjetjem Nike. Za nakup različice opremljene z zgolj GPS povezavo bo v Združenih državah Amerike treba odšteti preračunanih 345 evrov (v Evropi okoli 400 evrov) za različico z mobilno povezavo 4G/LTE pa preračunih 430 evrov oziroma okoli 500 evrov v Evropi. Prvi kupci bodo novost prejeli 21. septembra letos.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več
Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več