Računalništvo, telefonija
17.01.2012 19:54

Deli z drugimi:

Share

Arnes z nami že 10100 let

Arnes praznuje 20 let delovanja
Arnes praznuje 20 let delovanja

Leta 2012 praznuje Arnes 20-letnico delovanja. Ta jubilej bodo obeležili z zaokrožitvijo ponudbe njihovih storitev, predstavili bodo nekaj novosti, predvsem pa se bodo osredotočili na to, kar smatrajo za svoje poslanstvo: prenos znanja, združevanje izkušenj in spodbujanje uporabe IKT v skupnosti, ki ji pripadamo.

Tako se bodo v 10100-tem letu obstoja Arnesa srečali na vrsti predavanj in delavnic, vse skupaj pa sklenili z zaključnim dogodkom v mesecu novembru, na katerem se bodo na kratko spomnili zanimivejših skupnih korakov in uspehov, predstavili primere dobre prakse in pogledali, kakšne raziskovalne in izobraževalne mreže bodo spletali v prihodnosti.

Ob tem bodo predstavili tudi slovenski prispevek k izgradnji evropskega izobraževalnega in raziskovalnega omrežja, ki se je začelo v 80-tih, ter izpostavili sodelovanje omrežne skupnosti kot gonilo razvoja tehnologije in njene uporabe.

Dogodki, ki bodo v letu 2012 v znamenju Arnesovega povezovanja in mreženja znanja:

  • V znamenju 20 let interneta ljudi bo Konferenca Arnes na mednarodni multikonferenci SIRikt 2012.
  • V mesecu aprilu bodo sodelovali kot lokalni soorganizator 64. RIPE-srečanja, na katerem bodo gostili preko 600 največjih strokovnjakov – ponudnikov internetnih storitev in upravljavcev omrežij – z vsega sveta.
  • Kot vsako leto bodo sodelovali pri organizaciji slovenskega IPv6-srečanja, ki je vsekakor pomemben del uspešne zgodbe, da je Slovenija v samem svetovnem vrhu pripravljenosti na protokol IPv6.
  • Tudi letos bodo v mesecu oktobru kot soorganizator pomagali pri organizaciji E-dem 12 – konference o elektronski demokraciji.

Spomnili se bodo tudi na 20 let delovanja slovenskega nacionalnega registra, ki upravlja z vrhnjo domeno .si in na polnoletnost SIX-a – stičišča ponudnikov internetnih storitev in vsebin v Sloveniji, ki ga upravlja Arnes.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več
Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več
Zlati partner

Crayon

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 0597 87 142
Crayon je globalno podjetje, ki svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno digitalno transformacijo v oblak. Ponujamo celovite IT rešitve migracij ... Več

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več