Računalništvo, telefonija
28.01.2017 09:24
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

BenQ predstavil pametni zaslon, ki ponuja nadvse zanimivo možnost

Napredna tehnologija Brightness Intelligence Plus Technology novega zaslona podjetja BenQ bo poskrbela, da bodo nastavitve zaslona vedno optimalne.
Napredna tehnologija Brightness Intelligence Plus Technology novega zaslona podjetja BenQ bo poskrbela, da bodo nastavitve zaslona vedno optimalne.

Sodobni uporabniki prisegajo zgolj na pametne naprave, kot so pametni mobilni telefoni, pametni televizorji, pametne zapestnice in celo pametni dežniki. Zato ne preseneča, da so se inženirji podjetja BenQ pri pripravi zaslona s prodajno oznako EW2770QZ odločili, da ga naredijo pametnega. Ta je namreč opremljen z napredno tehnologijo Brightness Intelligence Plus Technology, ki bo poskrbela za to, da bodo nastavitve zaslona vedno optimalne.

Pametni računalniški zaslon podjetja BenQ je primeren tako za igranje računalniških iger kot za predvajanje večpredstavnostnih vsebin in delo, saj je opremljen s 68,6-centimetrsko (27-palčno) diagonalo in ločljivostjo 2.560 x 1.440 slikovnih točk. Tehnologijo Brightness Intelligence Plus Technology pa oblikuje sklop tipal in algoritmov, ki v realnem času poskrbijo za nastavitev svetilnosti in barve na zaslonu razmeram, ki so na voljo v danem trenutku (dan, noč, močna svetloba in podobno). Nič manj zanimivi niso tanki stranski robovi, ki novemu računalniškemu zaslonu nedvomno dajejo resnično edinstveni videz.

Poleg tega je zanimiv pametni zaslon opremljen še s tehnologijo za zmanjšanje prenosa modre svetlobe in utripanja slike, barvna pokritost pa znaša 100 odstotkov barvne lestvice sRGB, pri čemer je skupno na voljo 16 milijonov barvnih odtenkov. Za priklop zunanjih naprav sta na voljo dva video priključka in sicer HDMI in DisplayPort. Ker je zaslon pisan na kožo predvajanju večpredstavnostnih vsebin, ne preseneča, da je opremljen tudi s kakovostnimi zvočniki.

Ker je zaslon BenQ EW2770QZ opremljen tudi z vmesnikom VESA, to pomeni, da ga lahko brez težav pritrdite na zid. Novost naj bi na evropski trg prišla še pred koncem pomladi, njegova maloprodajna cena pa po vsej verjetnosti ne bo nizka.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

RETTRO d.o.o., vaš partner v razvoju IT-rešitev

Šlandrova 4b, 1000 Ljubljana, Tel: 031 313 312
Mikro podjetje Rettro d.o.o. je specializirano za razvoj različnih informacijskih sistemov z najnovejšimi tehnologijami po meri naročnika. Znanje in izkušnje Rettrovih strokovnjakov ... Več

HERLAH d.o.o.

Efenkova cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 586 35 60
Herlah d.o.o. se ukvarja z izdelavo celovitih programskih rešitev s področja računovodstva, trgovine in proizvodnje. Več

Mauco d.o.o.

Zalog 2, 6230 Postojna, Tel: 068 642 605
V poslovnem svetu diverzifikacija pomeni razvejanje poslovanja na druge kategorije izdelkov, panoge ali trge. Diverzifikacija je pogosto zaščitna mreža pred izpadom dela v posamezni ... Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več