Računalništvo, telefonija
01.11.2018 06:21

Deli z drugimi:

Share

Bi plačevali mesečno naročnino za dostop do aplikacij Android?

Google Play Pass bi uporabnikom naprav Android omogočil dostop do plačljive programske opreme v zameno za mesečno naročnino.
Google Play Pass bi uporabnikom naprav Android omogočil dostop do plačljive programske opreme v zameno za mesečno naročnino.

Mesečna naročniška razmerja so se na številnih področjih izkazala za zelo uspešna, saj ponudniku zagotavljajo reden mesečni priliv, uporabnik pa za relativno malo denarja dobi veliko. Vse več spletnih govoric nakazuje na to, da naj bi podoben model podjetje Google kmalu uvedlo celo za uporabnike mobilnih naprav Android. Tu seveda govorimo o spletnem portalu Google Play, kjer poleg brezplačnih aplikacij in iger najdemo tudi plačljive.

Storitev Google Play Pass bi uporabnikom v zameno za plačilo mesečne naročnine omogočila dostop do plačljivih aplikacij in mobilnih iger. S tem bi si uporabnik lahko prenesel poljubno število plačljive programske opreme, s tem pa bi mnogi lahko privarčevali ogromno denarja. Plačljiva programska oprema bi seveda delovala toliko časa, dokler bi uporabnik plačeval mesečno naročnino, kar pomeni, da bi ob prenehanju plačevanja izgubil dostop do vseh mobilnih aplikacij in iger, ki na portalu Google Play niso brezplačne.

Sicer zanimiva storitev Google Play Pass po vsej verjetnosti še ne bo zaživela letos, saj mora podjetje Google prej rešiti vrsto tehničnih in poslovnih vprašanj, vključno s tem, kako bo plačeval razvijalce. Če pa bo šlo vse po načrtih, bi nova storitev lahko zaživela že v prvi polovici naslednjega leta.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50
Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Foto: Freepik Pametni zasloni Potrebujete ... Več

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več