Računalništvo, telefonija
09.07.2017 09:00

Deli z drugimi:

Share

Bill Gates je leta 1999 strašljivo natančno napovedal prihodnost tehnologije (2. del) 

Bill Gates je leta 1999 strašljivo natančno napovedal prihodnost tehnologije (2. del) 
Bill Gates je leta 1999 strašljivo natančno napovedal prihodnost tehnologije (2. del) 

V prvem delu smo pregledali prvih 8 napovedi Billa Gatesa iz leta 1999, čaka nas še 7 zelo natačnih predikcij, o katerih v tistem času praktično noben ni resno razmišljal.

9. Pametno oglaševanje

Napoved Billa Gatesa: “Naprave bodo polne pametnega oglaševanje. Prodajalci bodo poznali vaše nakupne intence in temu primerno bodo predvajali oglase, ki bodo povsem prilagojeni občinstvu”.

Kaj vidimo danes? Samo poglejte oglase, ki jih vidite na Facebooku in Googlu. Večina spletnih oglaševalcev se že poslužuje targetiranega oglaševanja, ki temelji na osebnih interesih posameznikov.

10. Povezave do spletnih strani med gledanjem televizije

Napoved Billa Gatesa: “Televizijski prenosi bodo vsebovali povezave do relevantnih spletnih strani in vsebin, ki sovpadajo z gledano vsebino”.

Kaj vidimo danes? Praktično vsak oglas, ki ga vidimo, vsebuje nek poziv k obisku spletne strani ali strani podjetja na družbenih omrežjih. Določeni imajo celo QR kode, da jih takoj lahko dodamo na Snapchatu.

11. Spletne diskusijske strani

Napoved Billa Gatesa: “Prebivalci mest in držav po celem svetu, bodo lahko z nekaj kliki preko spleta diskutirali o zadevah, ki jih zanimajo – politika, varnost itd.”.

Kaj vidimo danes? Večina novičarskih spletnih strani ima sekcijo namenjeno komentarjem, kjer ljudje diskutirajo o dotičnih zadevah, druge strani pa imajo forume, kjer lahko ljudje zastavijo določena vprašanja itd.Twitter in Facebook igrata veliko vlogo v vseh večjih političnih zgodbah, spomnimo se samo Libije, Egipta in Tunizje ter seveda Amerike.

12. Spletne strani, ki temeljijo na interesih določenih skupin

Napoved Billa Gatesa: “Spletne skupnosti ne bodo temeljile na lokaciji, temveč na interesih ljudi”.

Kaj vidimo danes? Obstaja nešteto strani, ki se osredotočajo na posamezne tematike. Dober primer takšne strani, sicer precej razširjene v smislu infrastrukture, je Reddit, ki je razdeljen v “subreddits” kategorije, ki so fokusirajo na posamezne interese in ne toliko na to, koga poznaš in iz kje prihajaš.

13. Programska oprema za vodenje projektov

Napoved Billa Gatesa: “Projektni menedžerji, ki bodo želeli sestaviti ekipo, bodo to lahko izvedli na spletu. Opisali bodo projekt, prejeli priporočila glede določenih ljudi in sestavili ekipo”.

Kaj vidimo danes? Nastaja na tone projektne programske opreme na korporativnem nivoju, ki revolucionarno vpliva na to, kako rekrutiramo ter kako pripisujemo naloge posameznikom.

14. Spletno rekruterstvo

Napoved Billa Gatesa: “Podobno temu, bodo ljudje, ki iščejo službo, lahko našli priložnosti na spletu. Vse kar bo potrebno narediti je, da izrazijo svoje interese, potrebe in specializirane veščine”.

Kaj vidimo danes? Strani kot je LinkedIn omogočajo ljudem, da naložijo svoje življenjepise za to, da najdejo zaposlitev. Rekruterji lahko po celotni bazi najdejo primerne kandidate glede na potrebe podjetij.

15. Programska oprema namenjena poslovnim skupostim

Napoved Billa Gatesa: “Podjetja bodo lahko poiskala zunanje izvajalce različnih projektov kar preko spleta, kjer bodo združene ponudbe različnih izvajalcev iz najarzličnejših področij”.

Kaj vidimo danes? Podjetja med seboj močno sodelujejo tudi preko raznih digitalnih programskih oprem. Na tak način prihaja do obogatenja različnih projektov, ki s tem pridobivajo na kvaliteti.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več

ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 01 520 28 00
S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in poslovno zrelostjo poznana kot ena vodilnih in najtrdnejših tovrstnih družb v Sloveniji. Osnovna dejavnost družbe je distribucija računalniške ... Več

Minevra, Matjaž Kramar s.p.

Krallova 31, 8000 Novo mesto, Tel: 041-649-387
Kaj lahko za vas naredi podjetje Minevra? Živimo v digitalni dobi, kjer prevladuje računalniška in tiskalna oprema. Iskanje sebi primerno opremo je izziv in za mnoge zamudno opravilo. ... Več