Računalništvo, telefonija
16.09.2017 07:09
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Je Bitcoin zgolj prefinjena goljufija?

Direktor investicijske banke JP Morgan ne verjame v prihodnost Bitcoina.
Direktor investicijske banke JP Morgan ne verjame v prihodnost Bitcoina.

Kriptovaluta Bitcoin je verjetno najbolj priljubljena med vsemi kriptovalutami, saj se zanjo iz dneva v dan zanima vedno več ljudi. Dolgo je do kriptovalut na splošno veljal nekakšen odpor, zdaj pa se stanje spreminja in Bitcoin sprejemajo tudi tisti, ki so bili včasih odločno proti. Med njimi pa zagotovo ne bomo našli izvršnega direktorja investicijske banke JP Morgan, saj na nedavni konferenci na račun digitalne valute Bitcoin ni imel niti ene prijazne besede.

Direktor investicijske banke JP Morgan Jamie Dimon je namreč prepričan, da gre pri digitalni denarni valuti Bitcoin le za eno veliko goljufijo in špekulacijo, ki naj bi bila celo ena izmed največjih v celotni zgodovini človeštva. Razloge za to gre iskati predvsem v tem, da vrednost Bitcoina bolj ali manj raste, razlogov za to pa preprosto ni. Poleg tega gre za denarno valuto, ki je nevarna in netrajnostna, saj za njo ne stoji nobena finančna organizacija, država ali kakšno drugo zaupanja vredno podjetje.

Že ko je Kitajska prepovedala uporabo Bitcoina, je njegova vrednost močno upadla, lahko pa se kaj hitro zgodi, da bo prepoved uvedla še kakšna druga država. Zato je po mnenju mnogih le še vprašanje časa, kdaj bo sicer zelo priljubljena digitalna valuta Bitcoin začela izgubljati na vrednosti ali pa bo celo obsojena na propad.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888