Računalništvo, telefonija
19.01.2010 16:15
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

BitDefender svari pred nevarno varnostno ranljivostjo spletnega brskalnika Internet Explorer in programa Adobe Reader

Namestite celovito varnostno rešitev na računalniku - po možnosti naj bo to programski nabor, ki vsebuje protivirusni program, požarni zid in phishing filter.
Namestite celovito varnostno rešitev na računalniku - po možnosti naj bo to programski nabor, ki vsebuje protivirusni program, požarni zid in phishing filter.

Podjetje BitDefender, vodilni ponudnik inovativnih rešitev proti škodljivim programskim kodam, nas svari pred dvema nevarnima varnostnima luknjamaZero-day« napadi), ki sta prisotni v dveh najbolj uporabljenih programih na svetu: Microsoft Internet Explorer in Adobe Reader. »Zero-day« napad je exploit, ki ne pušča maneverskega prostora proizvajalcu programske opreme ter je objavljen v istem dnevu, kot je obveščen tudi proizvajalec.

Glede na predhodna poročila je bila ranljivost Microsoftovega spletnega brskalnika Internet Explorer že uporabljena s strani spletnih kriminalcev za izvedbo ciljnih napadov na 34 velikih korporacij, vključno s podjetjema Google in Adobe. Microsoft se je na odkrito ranljivost odzval z obvestilom za javnost, medtem ko varnostnega popravka kakopak še ni na voljo. To pa ni nič kaj spodbujajoče, saj lahko nepridipravi pod posebnimi pogoji v spletnem brskalniku Internet Explorer oddaljeno izvedejo škodljivo programsko kodo. Pri tem velja omeniti, da so ranljive prav vse različice brskalnika Internet Explorer (vključno z IE8 v okolju Windows 7), pri čemer je tveganje nekoliko nižje za uporabnike spletnega brskalnika Internet Explorer z vključeno varnostno funkcijo DEP. Na srečo računalničarjev pa je podjetje BitDefender pripravilo izredno posodobitev za njihovo protivirusno rešitev, ki prestreže in onesposobi škodljivo kodo in to preden lahko negativno vpliva na ciljni sistem.

Varnostna ranljivost v programski opremi Adobe je bila odkrita že 14. decembra lani. Čeprav je podjetje Adobe izdalo varnostni popravek 12. januarja letos, lahko nepridipravi še vedno izkoriščajo napako v programski kodi programov Adobe Reader in Acrobat 9.2. Podjetje BitDefender je tudi tokrat dobro poskrbelo za uporabnike svojih protivirusnih rešitev, saj nad njihovim računalniškim sistemom bedi proaktivna zaščita pred celotno družino trojanskih konjev, ki izkoriščajo ranljivost v datotekah PDF.

Za uporabnike, ki niso povsem prepričani, da se niso okužili z nevarnimi škodljivimi programskimi kodami, lahko svoj računalniški sistem preverijo z brezplačnim protivirusnim pregledovalnikom. Ta je na voljo na spletni strani http://www.bitdefender.com/scanner/online/free.html. Pri tem velja omeniti, da BitDefender ustrezno odpravi varnostne pomankljivosti s svojimi izdelki – celovitimi rešitvami.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več
Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več

NEXT LINE d.o.o.

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana, Tel: 041 776 822
Next line, specializirane storitve tiska pod eno streho V podjetju Next line iz Ljubljane so se osredotočili na specializirane storitve tiska s termičnimi, sublimacijskimi in ... Več
Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več