Računalništvo, telefonija
19.08.2015 11:03
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Blackphone 2 že na voljo

Najvarnejši Android na modrem planetu
Najvarnejši Android na modrem planetu

Padec podjetja BlackBerry je za sabo pustil luknjo, ki jo trenutno najbolj priljubljeni proizvajalci pametnih telefonov in programske opreme (še) niso povsem zapolnili. Varovanje informacij, ki se posredujejo prek tekstovnih sporočil, telefonskih klicev ali brskanja po spletu. Ker je potreba po takšnih napravah in storitvah danes še večja kot v preteklosti ni presenetljivo, da se je na trgu pojavilo podjetje Silent Circle s svojim pametnim telefonom Blackphone.

Marca letos so napovedali novo generacijo pametnega telefona, Blackphone 2. V času predstavitve sta manjkali dve ključni informaciji in sicer datum začetka prodaje ter cena, ki jo bodo stranke morale odšteti za nakup varnega pametnega telefona. Sedaj je razkrita ena izmed obeh neznank saj so pri Silent Circle sporočili, da se prodaja prične v mesecu septembru. Končna cena na žalost še vedno ni znana vendar pa se ne pričakuje večjih odstpanj od predhodnega modela, ki se je prodajal za 570 EUR.

Novost letošnje druge generacije je vključitev tako imenovane storitve Android for Work. Slednja je bila predstavljena na lanskoletni konferenci Google I/O in omogoča uporabnikom, da lažje ločijo med uporabo pametnega telefona v času delovnih obveznosti in takrat, ko se nahajajo v domačem okolju. Tako se na primer lahko uporablja ista aplikacija, kot je na primer za shranjevanje zapiskov, v delovnem in privatnem času na način, ki vsebine namenjene za službo prikazuje samo takrat, ko se uporabnik dejansko nahaja v službi.

Pametni Telefon Blackphone 2 uporabnikom ponuja 5,5 palčni full HD zaslon, osem jedrni procesor s 3 GB RAM in, kar bo razveselilo marsikaterega privrženca pametnih telefonov Samsung, možnost uporabe microSD kartice za povečanje spomina iz 32GB na 128GB.

Silent Circle pa ni zgolj proizvajalec pametnih telefonov ampak podjetje osredotočeno na varnost informacij v današnji dobi komunikacij preko pametnih naprav. Tako uporabnikom ponujajo tudi lastne aplikacije za varnejše komuniciranje preko telefonov. Med drugim sta, tudi uporabnikom iOS in Android OS, na voljo aplikaciji Silent Phone in Silent Text, ki vključujeta enkripcijo podatkov izmenjanih preko omenjenih aplikacij.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50
Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več

Seyfor d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več