Računalništvo, telefonija
05.03.2018 19:06

Deli z drugimi:

Share

Bo Instagram zares omogočal glasovne in video klice?

Bo Instagram zares omogočal glasovne in video klice?
Bo Instagram zares omogočal glasovne in video klice?

Instagram v zadnjem času kraljuje na področju družbenih omrežij, sedaj pa išče še dodatne možnosti za širitev svoje dominacije. Po pisanju portala TechCrunch so datoteke tako v Instagram in Instagram Direct Android Application Packages (ali APKs), ki nakazujejo, da bi lahko vsi uporabniki kaj kmalu spoznali dve dodatni funkciji: “Call” in “Video Call”.

To pomeni, da bi Instagram lahko kaj kmalu postal ne samo foto aplikaciija, temveč tudi celostna sporočilna aplikacija. Glede na to, da so bili ikone najdene v posamezni Instagram sporočilni aplikaciji, lahko pričakujemo avdio in video klice v Instagramovem sistemu Instagram Direct. Kot smo uporabniki že navajeni, bi sedaj ob možnosti pošiljanja sporočil lahko s svojimi prijatelji tudi opravljali klice – nekaj podobnega kot nam to že omogoča Facebook.

Ta novica pa ni prva, ki nakazuje na možnost videoklicev znotraj Instagrama. Januarja je blog WAbetainfo opazil ikono za opravljanje videoklicev, ki pa se je izkazala za testno verzijo Facebookovega hčerinskega podjetja. Takrat Instagram ni želel komentirati novosti, nekaj podobnega pa se po pisanju portala TechCrunch dogaja zdaj. APK dokazi sicer kažejo eno, predstavnik Instagrama pa pravi: “Na žalost ne moremo komentirati”.

Seveda so APK-ji javno dostopni (čeprav jih je težko do potankosti razvozlati), kar pomeni, da za Instagram predstavljena novost ne predstavlja ravno skrivnosti najvišje stopnje. Kdaj točno lahko pričakujemo možnost klicanja na Instagramu pa je še večja neznanka. Vsekakor bo migracija uporabnikov potekala postopoma, tako kot smo to pri Instagramu že navajeni.

Ko bo enkrat do tega dejansko prišlo, bo Instagram postal del družine aplikacij, ki služijo večim namenom. Medtem ko recimo Snapchat že ponuja videoklice – ki omogočajo uporabo raznoraznih AR filtrov – za zdaj še nima samostojne klicalne opcije, ki bi bila primerljiva s Facebookom in podobnim. Na drugi strani pa imamo tudi Skype in WhatsApp, ki ponujata možnost klicanja, vendar ne ponujata enakih vizualnih možnosti kot Instagram. Glede na to, da Facebook že ima ogromno izkušenj z orodji, ki omogočajo klicanje, ne dvomimo v kvaliteto novosti pri Instagramu.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MIKRONIS IT, Boštjan Rudl s.p.

Jezdarska ulica 3, 2000 Maribor, Tel: 02 429 27 82
Kot lastnik podjetja, še posebej manjšega, imate številne odgovornosti in vloge. Ne ostane vam veliko časa za obvladovanje tehnoloških delovnih okolij, kjer se zahteva specializirano ... Več
Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808
Srebrni partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več