Računalništvo, telefonija
02.04.2020 10:00

Deli z drugimi:

Share

Bo koronavirus spremenil filmsko industrijo?

Zaradi izbruha koronavirusa, smo ostali tudi brez najnovejših filmov, kateri bi morali biti v kinematografih ravno v teh mesecih. Pa je še kakšna možnost za ogled?
Bo koronavirus spremenil filmsko industrijo?
Bo koronavirus spremenil filmsko industrijo?

Pri različnih filmskih produkcijah so se odločili, da bodo ponudili svoje najnovejše filme kar preko priljubljenih spletnih straneh (Amazon Video, Google Play, Apple TV,…), kjer si lahko uporabniki filme izposodijo za ogled kar iz domačega naslonjača.

Pri tem je treba poudariti, da je za najem filma potrebno odšteti malce več, kot za “standardni” najem. Do sedaj so uporabniki, ki so si sposojali filme bili navajeni na nizke cene, nekje do 5€ za 48-urno izposojo, vendar cena pri najnovejših filmih, kateri bi morali biti ravno zdaj v kinu, pa je okrog 20€ za 48-urno izposojo (za takšno ceno lahko kupimo dva “navadna” filma).

Če izračunamo, da je povprečna cena kino vstopnice okrog 6€, od tega podjetje, katero je izdalo film zasluži okrog 50%, si lahko takšen film ogleda 6. članska družina (v povprečju je to 4. članska družina).

Seveda ogled filma kar na domači televiziji ni predstavljivo z kinematografom, vendar je kvaliteta zvoka in slike kar v povprečju enaka, kot v kinu. Tudi za kokice ne boste odšteli goro denarja, kaj šele dejstvo, da lahko film zaustavimo za kratek oddih za WC.

Torej, takšen način izposoje se za filmske produkcije več kot izplača, zato lahko hitro sklepamo, da bo takšen način izposoje filmov možen tudi po koronavirusu.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178
Zlati partner

E-Rasta d.o.o.

Vodnikova ulica 2, 2250 Ptuj, Tel: +386 (0) 70 474 398
Podjetje E-RASTA je inovativno podjetje, ki se osredotoča na razvoj tehnoloških rešitev v povezavi z biometričnimi fotografijami in identifikacijo. Njihova glavna storitevje aplikacija ... Več
Zlati partner

3WAY d.o.o.

Štalčeva ulica 5, 1215 Medvode, Tel: 01 361 70 14
Podjetje 3WAY se ukvarja s prodajo 3D printerjev, 3D skenerjev in programskih paketov CAD/CAM/PLM. Poleg tega nudijo tudi storitve na področju 3D tehnologij. So popolna rešitev, ... Več
Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več