Računalništvo, telefonija
09.08.2017 08:07

Deli z drugimi:

Share

Bo novi Apple Watch povsem samostojna naprava?

Nova pametna ročna ura Apple Watch za delovanje ne bo potrebovala telefona iPhone.
Nova pametna ročna ura Apple Watch za delovanje ne bo potrebovala telefona iPhone.

Pametna ročna ura Apple Watch že tri leta predstavlja najboljšo pametno uro, ki si jo lahko kupite v tem trenutku. Pravokotni zaslon na katerem dejansko lahko prebirate informacije, ravno pravih dimenzij in operacijski sistem watchOS, ki v primerjavi z ostalimi platformami ponuja največjo izbiro aplikacij narejenih izključno za Apple Watch. Nova Applova pametna ročna ura, ki bo na voljo še letos, bo prinesla še več novosti, vključno s povsem prenovljenim operacijskim sistemom.

Če gre verjetni spletnim govoricam bo podjetje Apple ponudilo v prodajo pametno ročno uro Watch, ki bo opremljen s podporo za mobilna omrežja, kar pomeni, da povezava s pametnim mobilnim telefonom iPhone ne bo več potrebna. Ker bo uporabnikom vedno na voljo povezava v svetovni splet, bodo ti lahko pošiljali kratka sporočila SMS, opravljali telefonske pogovore in uporabljali storitev FaceTime. Zaradi omejenih dimenzij bo računalniški gigant po vsej verjetnosti uporabil digitalno telefonsko kartico eSIM, enako tehnologijo pa naj bi kmalu ugledali tudi v bodočih pametnih mobilnih telefonih iPhone.

Nova pametna ročna ura Apple Watch naj bi torej v primerjavi z zdajšnjim modelomponujala še več uporabnih možnosti. Hkrati pa naj bi ponujala občutno daljšo avtonomijo delovanja, kar pomeni, da bomo napravo lahko brez polnjena uporabljali tudi po več dni zapored.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več