Računalništvo, telefonija
26.08.2017 07:27
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bodo električni tovornjaki pokopali podjetje Tesla?

Bodo električni tovornjaki pokopali podjetje Tesla?
Bodo električni tovornjaki pokopali podjetje Tesla?

Uradna predstavitev električnih tovornih vozil podjetja Tesla Motors je napovedana za september, kljub temu pa je spletni portal Reuters nedavno razkril kar nekaj podrobnosti o njih. Kot vse kaže, bo glavni adut novincev sistem za samodejno vožnjo, ki bo omogočal povezavo s sorodnimi sistemi. To v praksi pomeni, da se bodo električni tovornjaki lahko povezali med sabo, kar bo posledično omogočalo sinhronizirano vožnjo večjega števila tovrstnih tovornjakov.

Medtem ko bo novodobni avtonomni sistem glavna prednost električnih tovornih vozil Tesla, naj bi bila njihova največja hiba avtonomija delovanja. Reuters namreč piše, da naj bi ta znašala le med 300 in 500 kilometri, kar je seveda za tovornjake zelo malo. Če gre verjeti statistiki, da prevozi krajši od 500 kilometrov predstavljajo kar tretjino ameriškega tovornega prometa, potem naj bi se podjetju Tesla računica z novinci izšla.

Kljub temu pa so poznavalci prepričani, da električni tovornjaki še niso primerni za tovrstne »izzive«. Težava je namreč v tem, da polnjenje baterije traja več ur, kar seveda ne bo po godu tistim, ki prevoze opravljajo tudi po večkrat dnevno. Ker pa je podjetje Tesla Motors v razvoj novosti vložilo veliko denarja, bi lahko slaba prodajo električnih tovornih vozil pomenila tudi resne poslovne težave za sicer relativno uspešno podjetje.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808
Zlati partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več