Računalništvo, telefonija
08.12.2019 07:00
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Brat Pabla Escobarja ustvaril neuničljivi prepogljivi pametni telefon

Brat Pabla Escobarja ustvaril neuničljivi prepogljivi pametni telefon
Brat Pabla Escobarja ustvaril neuničljivi prepogljivi pametni telefon

Se še spomnite, ko je v začetku letošnjega leta brat Pabla Escobarja, nekdanjega vodje kolumbijske mafije, Roberto izdelal lastni metalec ognja, ki je pozneje navdihnili Elona Muska? Zdaj je Roberto Escobar svojo kreativno uporabil v drugačne, bolj aktualne namene, in sicer je ustvaril novi prepogljivi telefon »Escobar Fold 1«.


Podobno kot Samsung Galaxy Fold, je Escobar Fold 1 opremljen z upogljivim ekranom, ki uporabnikom omogoča, da ga uporabljajo kot »tablico«, ali kot telefon. Če se sprašujete, ali lahko Escobar Fold 1 konkurira Samsungu, je bolj pomembno vprašanje, ali lahko konkurira Applu, kajti po besedah Escobarja je ravno »veliko jabolko« tisto, kar je njegov cilj.


»Mnogim sem obljubil, da bom premagal Apple in ga tudi bom. Prodajalcem nudim prepogljivi telefon za $349, ki bi sicer v trgovinah stal tisoče dolarjev. Samsung in ostali imajo tovrstne naprave, vendar ne za takšno ceno. To je moj cilj, da premagam Apple in to sam, tako kot delam večino stvari«, je Escobar povedal za Digital Trends. Poleg vsega je povedal še to, da načrtuje tožbo proti Applu, vendar podrobnosti o tej ni želel razkriti.


»So goljufi in zato pripravljamo obsežno tožbo«, je povedal Escobar. »Goljufajo in prodajajo precenjene, ničvredne telefone potrošnikom. Moji odvetniki so že kar nekaj časa pripravljeni, vendar pa sem pred tožbo ljudem želel pokazati, kakšen produkt imam in koliko je ta boljši. 6. januarja 2020 bo Escobar vložil 30-milijardno tožbo na sodišču v Kaliforniji. Želimo si, da Apple nekaj svojega nelegalnega zaslužka vrne ljudem. Sam bom poskrbel za to. Porabil sem skoraj milijon dolarjev za vse odvetnike, ki pripravljajo omenjeno tožbo«, je še dodal.


O kakšnem telefonu govorimo?

Če se vrnemo nazaj na prepogljivi telefon, Escobar Fold 1 poganja Android 9.0 in osem-jedrni 2.8 Ghz Qualcomm Snapdragon procesor. Ljubitelji fotografije bodo zadovoljni z dvojno (16 MP in 20 MP) kamero, ekran pa je 7,8-inčni AMOLED FHD+. Telefon lahko uporabljamo z dvema SIM karticama naenkrat, dobimo ga pa že odklenjenega. To pomeni, da ga lahko uporabljamo ne glede na ponudnika mobilne telefonije.


Za razliko modela Samsung Galaxy Fold, ki je vsaj v začetnih fazah testiranja imel nekaj težav z vzdržljivostjo, Escobar pravi, da je njegov telefon veliko bolj vzdržljiv in odporen. »Moj telefon ne morete zlomiti, kajti za razliko Samsunga meni ni bilo potrebno uporabiti steklenega ekrana. Naš telefon je narejen iz posebne plastike, pa vendarle nam je uspelo ohraniti najboljšo možno resolucijo. Našo posebno plastiko je skorajda nemogoče zlomiti«, je opisal vzdržljivost svoje naprave.


Escobar je prav posebej izpostavil, da je telefon zgrajen s posebnim poudarkom na varnost. »Lastnost prepogljivosti je zanimiva, vendar je potrebno še posebej izpostaviti, da je telefon izjemno varen. To pomeni, da bo zelo težko nekdo prišel do telefona, tako preko Bluetooth povezave, kot tudi na bolj napredni hekerski način. Ne bom sicer trdil, da je telefon 100-odstotno varen, temveč je to, kar želim povedati, da so vsi ostali telefoni, kot so Applovi in Samsungovi, odprti za vse. Mi nismo. Poleg vsega ima naš telefon prevleko z tanko plastjo kovine, ki blokira RFID in ostale komunikacije«.


Prva prodajna serija telefona Escobar Fold 1 je omejena na 100.000 naprav. 128GB verzija bo stala $349, medtem ko bo 512GB verzija ocenjena na $499. Telefon lahko dobimo samo preko Escobarjeve spletne strani.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

8000plus d.o.o.

Kajuhova ulica 64, 2310 Slovenska Bistrica, Tel: 064 248 123 (podpora), 031 782 321 (nakup)
8000plus: 1, 2, 3 – vse digitalne rešitve na enem mestu Od spletnega gostovanja, oblačnih rešitev in programiranja do urejanja dokumentacije za razpise, kibernetske varnosti, ... Več

Koenergija d.o.o.

Ilichova 21, 2000 Maribor, Tel: 040 730 010
Večina se zaveda, da je vključitev neke oblike industrijske avtomatizacije v njihov proizvodni obrat ali podjetje koristna. Lahko zmanjša proizvodne stroške, poveča učinkovitost, ... Več
Zlati partner

UL FRI

Večna pot 113, 1000 Ljubljana, Tel: 01 479 81 03
Spoznali smo že, da so računalniki neverjetni stroji, za katere se zdi, da ni meja, da so sposobni narediti vse, kar si človek zamisli in tudi tisto, kar si danes večina ljudi še ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667