Računalništvo, telefonija
17.11.2017 13:01
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Brez lastne domene, ste na spletu praktično nevidni

Brez lastne domene, ste na spletu praktično nevidni
Brez lastne domene, ste na spletu praktično nevidni

Razmišljate o pisanju bloga, vzpostavitvi spletne trgovine ali predstavitvene strani vašega podjetja? Potem je zelo priporočljivo, da pred tem registrirate tudi domeno, pod katero bo vaša stran poznana.

Čeprav lahko spletno stran na nekaterih platformah vzpostavite tudi brezplačno, ima to številne pomanjkljivosti, med drugim tudi to, da ne morete izbrati točno takšnega imena strani, kot bi ga želeli. Ena glavnih prednosti registracije domene je tako lasten preprost naslov, ki bolj odraža vašo dejavnost in si ga uporabniki lažje zapomnijo, s tem pa si povečate možnost za prepoznavnost in večje število poslovnih priložnosti.

Če imate podjetje, z registracijo domene tudi zaščitite svojo blagovno znamko in s tem zmanjšate možnosti, da bi vam kdo ukradel ime in se kitil z vašim uspehom. Pri tem je mogoče celo priporočljivo registrirati več domen, če imate več izdelkov.

Prednost registracije lastne domene pa je tudi tehnične narave. Z registracijo bo vaša stran bo vpisana v večje število iskalnikov, saj nekateri iskalniki vpisujejo le strani s svojo domeno. Prav tako pa z registracijo zmanjšate možnosti za izgubo vsebin, do katere lahko pride pri ponudnikih brezplačnih gostovanj in domen.

Domeno je sicer priporočljivo registrirati pri uveljavljenem in preverjenem registrarju, ki vam bo znal tudi pamento svetovati in pomagati, če ste manj tehnično podkovani. Eden takšnih ponudnikov je zagotovo podjetje Gigaspark, ki nudi širok izbor domenskih končnic. So pooblaščen registrar .SI domen, pri njih pa sicer lahko registrirate prek 600 končnic domen.

Po registraciji nudijo enostaven in uporabniku prijazen uporabniški vmesnik za samostojno upravljanje domene, ob registracij pa poleg domene prejmete veliko brezplačnih storitev, med katerimi je na primer tudi brezplačno gostovanje z 10MB prostora. Poleg tega pa je v paket vključeno tudi poljubno število e-poštnih naslovov na novi domen ter brezplačno DNS gostovanje.

Več koristnih informacij o registraciji domene pri podjetju Gigaspark si lahko preberete na tej povezavi, kjer lahko stopite tudi v kontakt z ekipo, ki vam bo znala svetovati.

(oglasno sporočilo)


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Jamada skupina d.o.o.

Cesta k Tamu 12, 2000 Maribor, Tel: 02 330 53 50
Podjetje je bilo ustanovljeno iz bivše DataLab poslovne enote Maribor. Preživeli so obdobje mladostniške zaletavosti in vihravosti. Prerasli so v zrelo podjetje z jasno vizijo, ... Več
Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več
Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več