Računalništvo, telefonija
17.11.2017 13:01
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Brez lastne domene, ste na spletu praktično nevidni

Brez lastne domene, ste na spletu praktično nevidni
Brez lastne domene, ste na spletu praktično nevidni

Razmišljate o pisanju bloga, vzpostavitvi spletne trgovine ali predstavitvene strani vašega podjetja? Potem je zelo priporočljivo, da pred tem registrirate tudi domeno, pod katero bo vaša stran poznana.

Čeprav lahko spletno stran na nekaterih platformah vzpostavite tudi brezplačno, ima to številne pomanjkljivosti, med drugim tudi to, da ne morete izbrati točno takšnega imena strani, kot bi ga želeli. Ena glavnih prednosti registracije domene je tako lasten preprost naslov, ki bolj odraža vašo dejavnost in si ga uporabniki lažje zapomnijo, s tem pa si povečate možnost za prepoznavnost in večje število poslovnih priložnosti.

Če imate podjetje, z registracijo domene tudi zaščitite svojo blagovno znamko in s tem zmanjšate možnosti, da bi vam kdo ukradel ime in se kitil z vašim uspehom. Pri tem je mogoče celo priporočljivo registrirati več domen, če imate več izdelkov.

Prednost registracije lastne domene pa je tudi tehnične narave. Z registracijo bo vaša stran bo vpisana v večje število iskalnikov, saj nekateri iskalniki vpisujejo le strani s svojo domeno. Prav tako pa z registracijo zmanjšate možnosti za izgubo vsebin, do katere lahko pride pri ponudnikih brezplačnih gostovanj in domen.

Domeno je sicer priporočljivo registrirati pri uveljavljenem in preverjenem registrarju, ki vam bo znal tudi pamento svetovati in pomagati, če ste manj tehnično podkovani. Eden takšnih ponudnikov je zagotovo podjetje Gigaspark, ki nudi širok izbor domenskih končnic. So pooblaščen registrar .SI domen, pri njih pa sicer lahko registrirate prek 600 končnic domen.

Po registraciji nudijo enostaven in uporabniku prijazen uporabniški vmesnik za samostojno upravljanje domene, ob registracij pa poleg domene prejmete veliko brezplačnih storitev, med katerimi je na primer tudi brezplačno gostovanje z 10MB prostora. Poleg tega pa je v paket vključeno tudi poljubno število e-poštnih naslovov na novi domen ter brezplačno DNS gostovanje.

Več koristnih informacij o registraciji domene pri podjetju Gigaspark si lahko preberete na tej povezavi, kjer lahko stopite tudi v kontakt z ekipo, ki vam bo znala svetovati.

(oglasno sporočilo)


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ponuja, ... Več
Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več
Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808