Računalništvo, telefonija
14.12.2015 13:40

Deli z drugimi:

Share

Brezplačen internet tudi na pokopališčih!?

Rusija uvaja brezplačen svetovni splet na pokopališča, da bi lahko obiskovalci na enostavnejši način pridobili informacije o pokopanih znanih osebah.
Rusija uvaja brezplačen svetovni splet na pokopališča, da bi lahko obiskovalci na enostavnejši način pridobili informacije o pokopanih znanih osebah.

Pametni mobilni telefoni postajajo vse bolj uporabni in brez težav nadomestijo številne druge mobilne naprave, zato čedalje bolj prodirajo v vse pore našega življenja, vendar le, če je ob tem zagotovljen še dostop do svetovnega spleta. Kot vse kaže ljudje brez slednjega ne morejo več niti na pokopališčih, saj bodo v Rusiji kmalu pričeli s poskusnim obdobjem uvajanja brezplačnega interneta na pokopališčih. V omenjeni projekt bodo sprva vključena tri večja ruska pokopališča v Moskvi, in sicer Vagankovo, Trojekurovo in Novodeviči, nekoliko kasneje pa bi lahko bil internet dostopen tudi drugod.

Rusija uvaja brezplačen svetovni splet na pokopališča pretežno zaradi tega, da bi lahko obiskovalci na enostavnejši način pridobili informacije o pokopanih znanih osebah, kot so na primer Bulgakov, Čehov, Jesenjin in Prokofjev. Kljub temu so mnogi prepričani, da bodo številni ponujeno možnost zlorabljali za druge namene, vključno z objavljanje bolj ali manj primernih selfijev na družbenih omrežjih. Neglede na to je podjetje YS System pripravljeno izpeljati projekt do konca, saj bo v primeru uspeha dobilo posel za zagotovitev interneta na kar 133 moskovskih pokopališčih.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več
Zlati partner

Kontron, d. o. o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Kontron vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10