Računalništvo, telefonija
20.02.2019 09:02

Deli z drugimi:

Share

Brskalnik Chrome vendarle ne bo onemogočal blokiranja oglasov!

Pri podjetju Google so opustili razvoj spremenjenega programskega vmesnika, ki bi otežil ali celo onemogočil delovanje dodatkov za blokiranje oglasov.
Pri podjetju Google so opustili razvoj spremenjenega programskega vmesnika, ki bi otežil ali celo onemogočil delovanje dodatkov za blokiranje oglasov.

Ker številna podjetja, ki razvijajo dodatke za blokiranje oglasov, zlorabljajo osebne podatke uporabnikov in jih celo prodajajo naprej, so se pri podjetju Google nedavno odločili za ukrepanje. Ti so namreč najavili nekoliko spremenjen programski vmesnik (API), na katerega se zanašajo dodatki za blokiranje spletnih oglasov. Ta pa je številnim programerjem seveda povzročil kar nekaj sivih las, saj so bili prepričani, da bi spremenjen programski vmesnik lahko za vedno zapečatil usodo njihovih dodatkov za blokiranje oglasov.

Na njihovo srečo pa so pri podjetju Google najavili, da so opustili razvoj spremenjenega programskega vmesnika, ki bi otežil ali celo onemogočil delovanje dodatkov za blokiranje oglasov. Glava razloga za to odločitev sta bila dvom in nezadovoljstvo, ki so jih izrazili številni programerji in programske hiše, ki prihodek ustvarjajo na račun razširitev za blokiranje spletnih oglasov. Google je sporni programski vmesnik že umaknil, kar pa seveda ne pomeni, da ta ne bo ponovno predmet razprave v naslednjih nekaj mesecih.

Kljub temu se bodo pri podjetju Google še vedno zavzemali za to, da bodo zavrnili programske dodatke, ki bi lahko ogrozili varnost končnih uporabnikov in njihovo zasebnost pri uporabi dodatkov oziroma razširitev za blokiranje spletnih oglasov. Poleg tega bodo poskrbeli tudi za to, da razširitve ne bodo upočasnile delovanje priljubljenega spletnega brskalnika Chrome.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

XLAB

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področja oddaljenega namizja (ISL Online), avtomatizacije in upravljanja hibridne infrastrukture (XLAB Steampunk) ter umetne inteligence, napredne ... Več

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10

Mauco d.o.o.

Zalog 2, 6230 Postojna, Tel: 068 642 605
V poslovnem svetu diverzifikacija pomeni razvejanje poslovanja na druge kategorije izdelkov, panoge ali trge. Diverzifikacija je pogosto zaščitna mreža pred izpadom dela v posamezni ... Več
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več