Računalništvo, telefonija
31.05.2017 10:40
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Čas je da vse spustite iz rok! Prihaja namreč WWDC 2017

Apple s povsem prenovljenim mobilnim operacijskim sistemom iOS 7
Apple s povsem prenovljenim mobilnim operacijskim sistemom iOS 7

Naslednji teden bo vsa pozornost medijev uprta v San Jose. Mesto, ki predstavlja južni konec Silicijeve doline bo namreč gostilo applov letni dogodek WWDC. Med pričakovane novosti spadajo posodobitve vseh operacijskih sistemov. Novi iOS 11, watchOS 4, tvOS in macOS bodo tako prvič predstavljeni javnosti. A za letos se pričakuje tudi nekaj več. Pri Applu naj bi po dolgem času na WWDC predstavili novo strojno opremo.

Med prvimi se omenja nova generacija tabličnih računalnikov iPad Pro. Pri Applu naj bi pripravljali še tretji model iPad Pro, ki se bo po velikosti uvrstil med trenutna dva modela, ki sta na voljo. Razlogov zakaj se pojavljajo govorice o predstavitvi novega modela iPada je veliko. Med drugim naj bi s proizvodnjo novega iPada že pričeli podizvajalci. 50.000 iPadov naj bi bilo proizvedenih na mesec.

Na presenečenje mnogih, mogoče pa tudi ne, naj bi se posodobila MacBook Pro prenosnika. Na voljo naj bi bila z novim in hitrejšim Kaby Lake procesorjem. Še večja verjetnost obstaja, da bo posodobljen MacBook prenosnik, ki je zadnjo posodobitev doživel aprila 2016. Pri Applu pa po informacijah Bloomberga načrtujejo tudi posodobitev najcenejšega prenosika MacBook Air.

Med razburljivejše govorice se uvrščajo tiste, ki omenjajo predstavitev tako imenovanega Siri Speaker. Gre za konkurenčni produkt amazonovemu Echo. Zvočnik, ki ga boste imeli doma v dnevni sobi in s katerim boste lahko izvajali ukaze ali brskali po informacijah.

Potencialnih novosti je tako veliko zato bo izjemno zanimivo spremljati dogajanje na WWDC. Najpomembnejši dogodek. Keynote, se bo odvijal 5. junija ob 19h po slovenskem času. Dogodek boste lahko spremljali v živo prek applove spletne strani. Na voljo je tudi brezplačna aplikacija WWDC 2017 v kateri bodo predstavljene video vsebine iz vseh pomembnejših dogodkov.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji

Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana, Tel: 01 888 8761
Sony Europe B.V. je multinacionalno podjetje za elektroniko s sedežem v Tokiu na Japonskem. V Evropi deluje prek svoje evropske podružnice Sony Europe B.V., ki je prisotna v več ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808
Zlati partner

GS1 Slovenija

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 5898 320
GS1 Slovenija je neodvisna in nepridobitna organizacija na področju mednarodnih standardov GS1 za identifikacijo, zajem in elektronsko izmenjavo podatkov v Sloveniji. Ima preko ... Več
Zlati partner

Kaspersky

, ,
Kaspersky je globalno priznano podjetje, specializirano za raziskovanje, razvoj in ponudbo visoko zmogljivih varnostnih rešitev za informacijsko varnost in zaščito pred spletnimi ... Več