Računalništvo, telefonija
25.11.2019 12:08

Deli z drugimi:

Share

Če vam ni mar za zasebnost, lahko tu prenočite za zgolj 1 evro na noč!

Če ste se pripravljeni odreči zasebnosti, boste lahko v hotelu Asahi Ryokan prenočili za zgolj preračunan en evro na noč.
Če ste se pripravljeni odreči zasebnosti, boste lahko v hotelu Asahi Ryokan prenočili za zgolj preračunan en evro na noč.

Vse bolj se zavedamo, da so naši osebni podatki eno najdragocenejših, a tudi najbolj ranljivih stvari, s katerimi razpolagamo. To je tudi razlog, zakaj od številnih podjetji zahtevamo, da so naši podatki tudi ustrezno varovani. Kljub temu se najdejo posamezniki, ki so se za denar pripravljeni povsem odreči svoji zasebnosti. Če ste tudi vi med njimi, boste lahko na japonskem v zameno za svojo zasebnost lahko prenočili za zgolj preračunan en evro na noč.

Hotelska veriga Asahi Ryokan namreč ponuja hotelske sobe v mestu Fukuoka za zgolj preračunan en evro na noč, v kolikor smo pripravljeni, da skrbno nameščene spletne kamere vse naše aktivnosti v hotelski sobi v živo prenašajo preko spleta. Posnetki so v živo na voljo preko spletnega portala YouTube in so dostopni vsakomur brez omejitev. Čeprav gre tu za oster poseg v zasebnost, je hotelska veriga poskrbela za določeno mero zasebnosti.

Japonska hotelska veriga Asahi Ryokan namreč snema zgolj video in ne zvoka, gostje pa lahko izklopijo luč kakorkoli si to želijo. Poleg tega v kopalnicah spletnih kamer seveda ni, gostje pa se lahko preoblečejo v prostoru, ki se nahaja tik ob kopalnici. Poleg tega so gostje hotela naprošeni, naj ne razkrivajo občutljivih osebnih podatkov, kot so denar ali potni list.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več
Zlati partner

TIFT d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 20
Poslovni sistemi se že nekaj časa soočajo s procesom postopne digitalizacije naprav za pripravo, oblikovanje in izdelavo različnih dokumentov. Digitalni Hibridni Upravljalci Dokumentov ... Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18
Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več