Računalništvo, telefonija
08.03.2015 06:40
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

CIA s polno paro nad kibernetski kriminal

Ameriška varnostnoobveščevalna služba CIA bo kmalu lahko kos vsem oblikam računalniškega kriminala.
Ameriška varnostnoobveščevalna služba CIA bo kmalu lahko kos vsem oblikam računalniškega kriminala.

Domišljija spletnih kriminalcev tako rekoč ne pozna meja, pogosto pa se celo zdi, da so ti vsaj korak pred ponudnikih varnostnih rešitev. To še posebno drži na področju državnih ustanov in visokotehnoloških podjetji, ki jih spletni kriminalci iz dneva v dan bolj oblegajo. To je bil tudi razlog, da je ameriška obveščevalna agencija CIA pričela izvajati največje prestrukturiranje v svoji zgodovini, in sicer z namenom, da se odzove na izzive sodobnega časa na svetovnem spletu.

Ameriška varnostnoobveščevalna služba CIA bo na novo ustanovila kar deset oddelkov, zaposleni pa bodo precej bolj osredotočeni na ključne varnostne grožnje sodobnega časa, predvsem pa na kibernetski kriminal. Eno izmed ključnih vlog pa bo tu imel oddelek za Upravo za digitalne inovacije (Direktorat za digitalne inovacije), ki se bo ukvarjal s spremljanju napredka na področju kibernetske kriminalitete in digitalnega vohunstva ter bo odgovoren za varnost elektronskih komunikacij CIA.

Novi oddelki ameriške varnostnoobveščevalne službe CIA naj bi bili polno operativni že proti koncu letošnjega leta. Upajmo vsaj, da bodo ti kriminalcem precej zagrenili življenje.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Komponentko d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 5, 1000 Ljubljana, Tel: 030 755 005
Računalniške ponudbe je v Sloveniji ogromno. Dobre računalniške ponudbe pa zelo malo. Vsak, ki se odloča za nakup računalnika, grafične kartice ali katerekoli druge računalniške ... Več

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več
Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več