Računalništvo, telefonija
29.11.2019 11:00

Deli z drugimi:

Share

Čistka na vidiku: bodo tudi vam izbrisali Twitter račun?

Pri Twitterju so se odločili, da malce pospravijo po svojih podatkovnih bazah. Decembra bodo vsem nosilcem uporabniških računov, ki niso bili aktivni zadnjih šest mesecev, poslali email z opozorilom, da bodo, če se uporabniki vanje ne bodo prijavili, izbrisani. Uporabniki imajo čas do 11. decembra.
Čistka na vidiku: bodo tudi vam izbrisali Twitter račun?
Čistka na vidiku: bodo tudi vam izbrisali Twitter račun?

Z dejanjem želijo pri Twitterju spodbuditi aktivnejšo udeležbo na tem priljubljenem družabnem omrežju, prav tako pa bi želeli sprostiti nekaj uporabniških imen, ki so očitno zasedena, a povsem neizkoriščena, saj jih “lastniki” ne uporabljajo. Tisti, ki bi si želeli pridobiti določeno uporabniško ime, zato po 11. decembru preverite, ali je morda na voljo. Pri Twitterju ob tem poudarjajo, da še ne vedo, kdaj bodo izbrisana uporabniška imena dejansko ponovno na voljo.

“Kot del naše zaveze h kakovostnemu javnem pogovoru si prizadevamo za izbris neaktivnih računov, da bi bili lahko na Twitterju uporabniki deležni bolj natančnih in verodostojnih informacij. Del teh prizadevanj je spodbujanje ljudi k aktivni prijavi in uporabi Twitterja, kot je navedeno v naši politiki o neaktivnih računih,” je za novičarski portal The Verge po e-pošti sporočil Twitterjev tiskovni predstavnik.

Kot je razumeti iz izjav predstavnikov tega velikega in znanega družbenega omrežja, bodo izbrisali vse uporabniške račune, ki jih uporabniki niso uporabljali vsaj pol leta in se hkrati ne bodo odzvali na poziv, da se vanje prijavijo in tako preprečijo izbris. Ne vemo pa, kdaj bodo izbrisani računi ponovno na voljo. Ker naj bi bilo nedejavnih računov veliko, naj bi po ocenah analitikov izbris trajal več mesecev. “12. decembra zato ne pričakujemo nekega navala na Twitter oziroma iskanja morebitnega dolgo želenega uporabniškega imena,” je še dodal predstavnik za medije.

Twitterjeva odločitev ne bo vplivala samo na ljudi, ki na omrežju niso več aktivni, temveč tudi na vse račune pokojnikov. Pri The Verge so zastavili vprašanje, kaj se bo zgodilo z njihovimi profili. Twitter nima orodja, ki bi profile umrlih oblikoval v neke vrste spominski račun, zato že razmišljajo, kaj bodo storili v tej smeri. “Trenutno nimamo načina za oblikovanje digitalnih spominov neke osebe na naši platformi, vendar razmišljamo tudi o načinih, kako razrešiti tudi to vprašanje,” so pojasnili stališče.

Če imate torej račun na Twitterju in želite, da ostane aktiven, sledite navodilom, ki jih boste prejeli na email, ki ste ga uporabili ob registraciji. Da bi obdržali račun tudi ni nujno, da ste kadarkoli tvitnili. Dovolj bo, da se vanj prijavite in s tem potrdite, da je aktiven.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
O podjetju Si splet V podjetju Si splet d. o. o. od leta 2001 tržimo varnostne rešitve na področju informacijskih tehnologij. V letu 2003 smo pridobili ekskluzivno partnerstvo ... Več

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Če ni na spletu, ne obstaja. To je vodilo potrošnikov, ko iščejo in se odločajo za nakup določenega izdelka ali storitev. Identiteta podjetja je neposredno povezana s spletno ... Več