Računalništvo, telefonija
07.04.2014 14:20

Deli z drugimi:

Share

Windows Phone 8.1 in Cortana kot stalna sopotnika v vašem vozilu?

Osnovni namen »integracije« sistema Windows Phone 8.1 z avtomobili bo kakopak varnejša uporaba mobilnikov Windows Phone v času vožnje.
Osnovni namen »integracije« sistema Windows Phone 8.1 z avtomobili bo kakopak varnejša uporaba mobilnikov Windows Phone v času vožnje.

Na svetovnem spletu še vedno odmeva nedavna najava podjetja Microsoft o možnosti uporabe njihovega najnovejšega mobilnega operacijskega sistema Windows Phone 8.1 in digitalne asistentke Cortana v sodobnih avtomobilih. Osnovni namen tovrstne »integracije« bo kakopak varnejša uporaba pametnih mobilnih telefonov Windows Phone v času vožnje. Vozniki namreč s tem ne bodo prikrajšani za vse možnosti sodobne tehnologije, ki se »skriva« v pametnih telefonih opremljenih z mobilnim operacijskim sistemom Windows Phone 8.1.

Grafični vmesnik operacijskega sistema Windows Phone za avtomobile naj bi bil nekakšna mešanica med vmesnikom za mobilne naprave in osebne računalnike. Novost bo omogočala uporabo mobilne programske opreme, bogate možnosti pa bo mogoče izbirati tako preko gumbov na zaslonu kot z glasovnimi ukazi. Poleg klicev bo novost omogočala tudi sestavljanje in pošiljanje kratkih sporočil SMS. Vsebino sporočila bomo sestavili kar s pomočjo digitalne asistentke Cortana, ki bo natančno prisluhnila vsem našim besedam in jih pretvorila v tekst.

Trenutno žal še ni znano, kdaj in v kakšnih avtomobilih bosta predelana mobilni operacijski sistem Windows Phone 8.1 in digitalna asistentka Cortana na voljo. Po vsej verjetnosti bo tu šlo za avtomobile podjetji Citroen, Honda, Toyota in Volkswagen, saj ta na tem področju že dalj časa sodelujejo z računalniškim gigantom. Video predstavitev podjetja Microsoft o možnosti uporabe Windowsa Phone 8.1 in Cortane v avtomobilnih pa si lahko ogledate s klikom na spletno povezavo http://bit.ly/Win81-Car.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več
Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,

MLACOM d.o.o.

Pot heroja Trtnika, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 500 87 75
Tehnologija se nezadržno razvija naprej. Za vogalom je vedno novo odkritje, ki lahko spremeni tako zasebna kot poslovna okolja. Eden največjih izumov je zagotovo računalnik, ki ... Več

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Računalniki so postali ključno poslovno orodje. Uporabljajo se pri vseh vidikih delovanja podjetja, vključno z ustvarjanjem in prodajanjem izdelkov, trženjem, računovodstvo, administracijo ... Več