Računalništvo, telefonija
02.05.2017 11:42
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Danes bo Microsoft predstavil nove produkte

Microsoft bo po vsej verjetnosti spremenit svojo politiko izdajanja varnostnih popravkov za uporabnike operacijskih sistemov Windows.
Microsoft bo po vsej verjetnosti spremenit svojo politiko izdajanja varnostnih popravkov za uporabnike operacijskih sistemov Windows.

Popoldan po slovenskem času se bo v New Yorku odvijal uradni dogodek podjetja Microsoft v okviru katerega se pričakuje predstavitev večjega števila novih produktov. Navkljub nekaterim govoricam ni pričakovati, da bi pri Microsoftu predstavili karkoli novega na področju Surface produktne linije. Pri Microsoftu naj bi se tokrat osredotočili na izobraževalni sektor in s tem predstavili novosti, ki bodo neposredno konkurirale Googlu.

Google je uspel predstaviti zanimivo alternativo prenosnikov. Chromebook prenosniki so cenovno dostopni in zdaj že omogočajo uporabo aplikacij iz trgovine Play. Cenovna dostopnost in širok dostop do velike izbire aplikacij je kot nalašč za izobraževalni sektor zato ne preseneča, da podjetje žanje velike uspehe. Pri Microsoftu naj bi Google napadli kar na dveh frontah in sicer na področju programske opreme in na področju strojne.

Predstavljena naj bi bila nova verzija Windows 10 operacijskega sistema imenovana Windows 10 Cloud ali Windows 10 S. Informacije o slednjem smo že prejeli v začetku leta vendar pa gre sedaj za uradno različico. Poudarek bo na nizki porabi baterije in možnosti uporabe aplikacij iz Windows Store trgovine. To pomeni, da bi Microsoft ponudil povsem identično storitev na področju programske opreme kot jo zdaj pri Googlu. Ker lahka verzija Windows 10 naj nebi podpirala ostalih aplikacij, ki se ne nameščajo prek Windows Store, lahko skoraj z zagotovostjo trdimo, da bodo Microsoft Office aplikacije na voljo v Windows Store. Office predstavlja osnovo za delo na platformi Windows.

Druga večja novost naj bi se nanašala na strojno opremo. Bodisi v lastni režiji ali pa s pomočjo partnerjev bodo na voljo novi prenosniki. Na slednjih bo nameščena lahka različica Windows 10 operacijskega sistema in z dostopnimi cenami se bo Microsoft tako podal v neposreden boj z Googlom.



Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

ZAVOD DIGITALNO INOVACIJSKO STIČIŠČE (DIH SLOVENIJE)

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
DIH Slovenije omogoča digitalno transformacijo po principu vse-na-enem-mestu, v Sloveniji in širše. Osvešča in zagotavlja storitve za rast digitalnih kompetenc, izmenjavo digitalnih ... Več
Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več
Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več

Minevra, Matjaž Kramar s.p.

Krallova 31, 8000 Novo mesto, Tel: 041-649-387
Kaj lahko za vas naredi podjetje Minevra? Živimo v digitalni dobi, kjer prevladuje računalniška in tiskalna oprema. Iskanje sebi primerno opremo je izziv in za mnoge zamudno opravilo. ... Več