Računalništvo, telefonija
29.10.2013 13:05

Deli z drugimi:

Share

Databox prejel nagrado za “Best BigData Startup”

Databox, mobilna aplikacija za vodstvene kadre, ki postavlja nove smernice na področju poslovne inteligence, je bila prejšnji teden premierno predstavljena na tehnološki konferenci DEMO v Silicijevi Dolini, kjer je v svoji kategoriji prejela glavno nagrado.
Databox prejel nagrado za “Best BigData Startup”
Databox prejel nagrado za “Best BigData Startup”

Slovensko podjetje, strokovni javnosti bolj poznano pod imenom Zeppelin, je prejšnji teden na prestižni tehnološki konferenci DEMO v Santa Clari (ZDA), premierno predstavilo svoj nov izdelek Databox, mobilno aplikacijo, s katero lahko direktorji in managerji preko pametnih telefonov dostopajo do vseh ključnih podatkov v svojih podjetjih, ter zanj prejelo Best Big Data Startup nagrado.

Databox omogoča hitro in enostavno povezovanje vseh kazalnikov poslovanja (storitev v oblakih, podatkovnih baz, Excel preglednic, ipd.), napredno obdelavo le-­teh in prikaz ključnih metrik v mobilni aplikaciji. Po vzpostavljeni podatkovni povezavi lahko uporabnik dodatno nastavlja, katere metrike so zanj res pomembne in lahko največ pripomorejo v njegovem odločitvenem procesu. “Sodobne analitične in Business Intelligence rešitve -­ SAP Business Object, MicroStrategy, Tableau -­ sicer omogočajo širok detajlni pregled podatkov poslovanja, a ravno tu smo mi videli manjko. Razvite so namreč bile za analitike in IT oddelke, ne za ljudi, ki dejansko vodijo posel in bolj potrebujejo pregled nad celotno sliko,” je dejal Vlada Petrović, vodja razvoja in soustanovitelj podjetja.

Po besedah Davorina Gabrovca, ki že od vsega začetka vodi ekipo, je Databox ena prvih tovrstnih rešitev, z “mobile-­first” pristopom, torej izključno za mobilne naprave: “V zadnjih nekaj mesecih smo delali z nekaj sto direktorji in managerji nekaterih velikih podjetij v Bostonu ter produkt skušali oblikovati v skladu z njihovimi potrebami. Dejstvo je, da ti ljudje večino delovnega časa preživijo izven pisarn in v tem času nimajo vpogleda v poslovanje. Databox je tako postal ena prvih rešitev, ki jim to omogoča kjerkoli in kadarkoli s pomočjo edine naprave, ki je vselej pri roki.”

Podjetje, ki ima trenutno sedež v Bostonu in razvojni oddelek na Ptuju, je bilo v prejšnjem letu sprejeto v enega najboljših podjetniških inkubatorjev na svetu, TechStars, ki v svoje vrste vsako leto sprejme zgolj 1% najboljših med vsemi prijavljenimi. V tem letu se za potrebe razvoja še naprej osredotoča na zaposlovanje vrhunskih slovenskih kadrov. Njihova zadnja pomembnejša pridobitev izven naših meja pa je nekdanji direktor Apple-­ove divizije za podjetja in korporacije (Apple Enterprise), Chuck Goldman, ki se je oktobra pridružil ekipi. Goldman je dejal: “Databox je vrhunska poslovna mobilna rešitev za direktorje in managerje, ki zahtevajo neomejen dostop do podatkov o poslovanju podjetja, odlično uporabniško izkušnjo in možnost sprejemanja ključnih poslovnih odločitev.”

Databox je trenutno na voljo za uporabnike iPhone naprav, s klasičnim modelom poslovnega najema, ki je odvisen od števila uporabnikov, prenosa podatkov in dodatnih varnostnih funkcionalnosti za večja podjetja.

Več informacij na http://databox.com.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

BILAZ d.o.o.

Sedejeva ulica 8, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 19 00
Ponudba kakovostnih storitev s kvalitetnimi materiali in "brand name" računalniškimi blagovnimi znamkami jih uvršča v sam vrh tovrstnih ponudnikov. Cenovna politika podjetja je ... Več

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več
Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Podjetje Genis je eden vodilni slovenskih proizvajalcev informacijskih rešitev za poenostavitev in digitalizacijo delovnih postopkov v srednjih in velikih podjetjih. Njegove ... Več
Zlati partner

NLB d. d.

Trg republike 2, 1000 Ljubljana, Tel: 01 477 2000
Dobro delujoč finančni sistem je temelj sodobnega gospodarstva in banke pri tem opravljajo pomembno družbeno funkcijo. Banke morajo biti zmožne posojati denar potrošnikom in podjetjem ... Več