Računalništvo, telefonija
03.04.2020 16:00

Deli z drugimi:

Share

“Delo od doma bolj produktivno, kot delo v službi”, pravijo najnovejše raziskave

"Delo od doma bolj produktivno, kot delo v službi", pravijo najnovejše raziskave
"Delo od doma bolj produktivno, kot delo v službi", pravijo najnovejše raziskave

Več kot dve tretjini zaposlenih pravi, da so bolj produktivni, ko delajo od doma, vsak tretji pa pravi, da čuti ob novem načinu dela manj stresa. Raziskava opravljena na vzorcu 5000 zaposlenih v Avstraliji, Franciji, Nemčiji, Italiji in v Veliki Britaniji kaže, da bo delo od doma oz. delo na daljavo po koncu pandemije COVID-19 postalo veliko bolj pomembno in široko uporabljeno.

Avstralci pravijo, da je za njih največja prednost, ki jo vidijo v delu od doma to, da lahko koristno porabijo čas, ki ga sicer namenijo vožnji oz poti na delo – skoraj polovica jih poroča, da ta čas uporabijo bolj produktivno, medtem ko 38% vključenih pravi, da ta čas lahko namenijo družini in ostalim prostočasnim aktivnostim. Pred pandemijo je od doma vsaj enkrat na teden delala približno tretjina Avstralcev, medtem ko je v Veliki Britaniji ta številka 45% in v Nemčiji 43%. V Franciji je od doma delalo zgolj 26% zaposlenih, v Italiji pa 22%.

Približno vsak tretji (36%) od korespondentov trdi, da se čutijo manj pod stresom, ker jim ni treba vsa dan potovati v službo.

V raziskavi se je pokazalo tudi to, da 38% vprašanih dela dalj časa kot v službi, 19% jih pravi, da delajo manj, večina, 43% pa dela približno isto.

70% sodelujočih trdi, da so doma bolj produktivni. To je seveda visoka številka, ki je presenetila tudi avtorja raziskave – Citrix (podjetje, ki se ukvarja z organizacijo inteligentnih delovnih prostorov). Presenetljiv podatek je morda tudi ta, da skoraj vsak četrti Avstralec poroča o tem, da je doma bil manj produktiven zaradi pomanjkanja dostopa do tehnologije. Keith Buckley, direktor Citrixa in podpredsednik za področje Avstralije in Nove Zelandije še dodaja, da manko tehnologije ni nekaj, kar bi bil tako velik minus, da delo od doma ne bi moglo biti širše uporabljeno po koncu krize.


Buckley meni, da bo delo od doma postalo integralni del avstralske delovne kulture v priihodnosti. “Zmožnost podjetij, da obdržijo poslovno kontinuiteto oz. celo rastejo v naslednjem letu, bo v veliki kari odvisna od prave tehnične infrastrukture in fleksibilnega delovnega procesa“, je dejal. S tem se strinja tudi Joel McInnes, soustanovitelj platforme za iskanje delovnih mest FlexCareers, ki pravi, da bo delo na daljavo postalo nujno za mnoge delodajalce.



Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 080 33 44
V podjetju Planet GV posameznikom in podjetjem v Sloveniji pomagamo do novih znanj in boljših poslovnih rezultatov. Živimo in delujemo v skladu s svojim sloganom »Povezujemo priložnosti«. Bogati ... Več

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Razmišljajte kot vaši kupci Kako prepričati vaše potencialne kupce? Ste poskusili različne marketinške strategije, ki niso obrodile želenih rezultatov? S temi izzivi se zadnjih ... Več

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več
Zlati partner

EPSON

, ,