Računalništvo, telefonija
24.01.2011 12:59

Deli z drugimi:

Share

Deset milijard prenesenih programov za App Store

Spletna prodajalna App Store je dosegla občudovanja vreden mejnik prenosa programov!
Spletna prodajalna App Store je dosegla občudovanja vreden mejnik prenosa programov!

Applova spletna prodajalna programske opreme App Store je 22. januarja letos dosegla pomemben mejnik v svojem obstoju. Preko nje so namreč uporabniki v slabih treh letih prenesli kar deset milijard brezplačnih in plačljivih programov za mobilnik iPhone, prenosni predvajalnik iPod touch in tablični računalnik iPad. Pomembnega mejnika za spletno prodajalno App Store se zdaleč najbolj veseli Britanec Gail Davis. Ker si je ta na Applovo napravo prenesel 10 milijardno aplikacijo, ga je podjetje iz Cupertina nagradilo z darilnim bonom v vrednosti preračunanih 7 tisoč evrov.

Spletna prodajalna programske opreme App Store je med uporabniki iz dneva v dan bolj priljubljena. To ne preseneča, saj ponuja že več kot 350 tisoč programov za iPhone, iPod touch in iPad. Spletna prodajalna je na voljo v 90 državah širom sveta in ponuja že več kot 60 tisoč programov, ki so pisani na kožo tabličnemu računalniku iPad. Uporabniki spletne prodajalne App Store lahko izbirajo med kar 20 različnimi kategorijami programov, vključno z igrami, poslovnimi aplikacijami, novicami, športom, zdravjem in potovanji.

Med plačljivimi programi za iPhone in iPod Touch so bile v zmagovalni deseterici zdaleč najbolj zastopane igre, kot so Doodle Jump, Tap Tap Revenge 3, Pocket God, Angry Birds in druge. Na strani brezplačnih aplikacij so se zdaleč najbolje odnesli klasični programi, kot so Facebook, Pandora, Google Mobile App, Shazam, Movies by Flixster, The Weather Channel in drugi. Med plačljivimi programi za tablični računalnik iPada prevladujejo tako računalniške igre kot klasični programi. Med vidnejšimi najdemo SoundHound, StickWars, FlightTrack in Backbreaker Football. Kaj pa vi? Prisegate na plačljive ali brezplačne programe za Applove naprave?


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NEXT LINE d.o.o.

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana, Tel: 041 776 822
Next line, specializirane storitve tiska pod eno streho V podjetju Next line iz Ljubljane so se osredotočili na specializirane storitve tiska s termičnimi, sublimacijskimi in ... Več
Zlati partner

EPSON

, ,

MIT INFORMATIKA d.o.o.

Sveti Duh 274, 4220 Škofja loka, Tel: 04 281 31 00
Celovite ERP rešitve za podjetja MIT informatika je vodilni partner proizvodnih, gradbenih in storitvenih podjetij. Že 30 let svetujejo in implementirajo inovativne informacijske ... Več

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50