Računalništvo, telefonija
09.10.2016 14:37

Deli z drugimi:

Share

Diskretno (mimo vašega sedanjega šefa) do nove službe preko LinkedIn-a

Diskretno (mimo vašega sedanjega šefa) do nove službe preko LinkedIn-a
Diskretno (mimo vašega sedanjega šefa) do nove službe preko LinkedIn-a

Družbena omrežja so primarno nastala kot neka “oglasna deska sveta”, kjer ima vsak možnost biti viden oz. je celo zaželjeno, da posameznik o sebi pove čim več. V zadnjem času pa vse več družbenih omrežij uporabnikom omogoča diskretnost in zasebnost. Zakaj le? Smo se morda naveličali svojih 5 minut slave?

LinkedIn od danes naprej svojim 450 milijonom uporabnikom omogoča “skrivno” iskanje službe, kljub temu, da je uporabnik še zaposlen nekje drugje. Torej, če ne želite, da vaš nadrejeni izve da iščete službo, potem uporabite inovacijo LinkedIn-a.

Nova opcija, ki se imenuje “Open Candidates”, bo uporabnikom omogočala uporabo majhnega signala, ki bo viden samo rekruterjem, ki uporabljajo LinkedIn premium (plačano) storitev “Recruiter”. Tisti rekruterji, ki iščejo specifične kandidate bodo prav tako dobili signal, da določena oseba išče zamenjavo službe in je odprta za potencialni razgovor. V začetku bo opcija “Open Candidates” na voljo v ZDA, Kanadi, VB in Avstraliji, vendar pri LinkedIn-u že ciljajo na številne druge trge.

“Open Candidates” prihaja v javnost kot nujno potrebna novost LinkedIn-a. Talent Solutions – LinkedIn-ova rekrutacijska podružnica – je odgovorna za levji delež dobička podjetja, vendar pa se hkrati sooča z prenekaterimi konkurenti kot sta Indeed in Monster. Kar 558 milijonov dolarjev od 861-ih milijonov je v zadnjem četrtletju plod delovanja Talent Solutions-a, kar samo kaže kolikšno breme nosi. LinkedIn-ov rekrutacijski posel, ki danes šteje okrog 6 milijonov služb, ne sme počivati na lovorikah, mora neprestano rasti, se razvijati in iskati inovativne rešitve, če želi ostati konkurenčen.

Ko je govora o družbenih omrežjih, je LinkedIn stopal po edinstveni poti ideje “biti viden” in “gledati”. Podjetje na dnevni ravni spremlja uporabnike (kdo gleda koga itd.) in njihovo prisotnost na platformi, temu primerno prilagaja oglaševalne tehnike in hkrati gradi mreže in odnose med uporabniki. Lahko sicer izberete opcijo, da naj LinkedIn ne spremlja vseh teh podatkov in tudi vam ni potrebno spremljati te statistike, ampak ne glede na vse, te informacije se še vedno spremljajo in shranjujejo. Nekateri ljudje podpirajo takšna orodja in značilnosti, drugim pa se seveda spet tovrstno početje zdi zelo sporno. “Open Candidates” je mogoče ena najbolj praktičnih in koristnih aplikacij LinkedIn tehnologije. Podjetje je sprejelo enega glavnih načinov za kar se dejansko uporablja – iskanje služb ali zapolnjevanje prostih delovnih mest z iskanjem kandidatov – poleg tega pa je poskrbelo, da ljudje vse to počnejo na bolj diskreten način.

Dan Shapero iz LinkedIn-a je razložil, da bo signal “iščem novo službo”, ob vključitvi opcije “Open Candidates”, poslan samo tistim rekruterjem, ki niso nikakor povezani s sedanjim delovnim mestom. To pomeni, da tudi če iščete službo, to ne bo vplivalo na vaše sedanje delovno mesto.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več
Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več
Zlati partner

GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si

Titova cesta 49, 2000 Maribor, Tel: 051 444 252
Iščete odlično računalniško trgovino, ki vas lahko postreže tako osebno kot tudi na spletu? Računalniško trgovino, ki se lahko pohvali s portfeljem (namiznih in prenosnih) ... Več
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več