Računalništvo, telefonija
12.03.2015 10:30
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Dnevi slovenske informatike 2015

Kdo je prejel nagrado za najboljši IKT pro​jekt?
Kdo je prejel nagrado za najboljši IKT pro​jekt?

Slovenski informatiki se bodo letos, že dvaindvajsetič zapored, sestali na Dnevih slovenske informatike, ki bodo potekali med 13. in 15. aprilom v Portorožu. Gre za neodvisno strokovno konferenco, ki vsako leto navduši z naborom vsebin in predavateljev. Konferenca osvetli nacionalne dosežke na področju računalništva in informatike ter ustvari prostor za primerjavo z aktualnimi dosežki tujih informatikov.

Na konferenci se bodo srečali vsi vpleteni v informacijsko tehnologijo, strokovnjaki, uporabniki, ponudniki in naročniki. Udeleženci bodo imeli veliko možnosti za pridobivanje novih znanj in izkušenj ter informacij za poslovne odločitve, veliko pa bo tudi priložnosti za druženje. Skozi predavanja bodo predstavljeni aktualni razvojni trendi informacijske tehnologije, ki narekujejo svetovni razvoj informatike in računalništva. Izpostavili pa bodo tudi domače dosežke, ki žanjejo zanimanje po svetu. Rdeča nit konference “Informatika: razvijamo danes za jutri” ponazarja njeno vsebinsko usmeritev podati udeležencem čim več koristnih informacij za strateške odločitve.

Predkonferenca letošnjih Dnevov slovenske informatike bo potekala pod geslom: “Znamo in zmoremo”. Na okrogli mizi bodo gostili Slovence, ki jim je uspelo s svojim poslom na različnih področjih ustvarjanja. Med njimi bodo poleg informatikov sodelovali tudi kulinarična strokovnjakinja, slaščičarka in športnik, ki bodo predstavili primere uspešno uresničenih poslovnih načrtov, ki bodo verjetno marsikoga opogumili za podoben podvig.

Drugi dan konference bo potekal pod vodilom “Informatiki gremo v svet”, kjer se bodo predstavila nekatera podjetja, ki so svoje uspešno poslovanje razširila preko naših meja, ne bodo pa izostali niti aktualni strokovni prispevki.

Zadnji dan, ki bo namenjen mladim in bo potekal pod geslom “Mladi so resničnost”. Prisluhnili boste lahko strokovnim prispevkom in študentom, ki so jim uspeli prav genialni dosežki. Prav gotovo bodo poželi tudi zanimanje potencialnih delodajalcev in iskalcev novih idej.

Na predavanjih in okroglih mizah v sklopu konference se bodo predstavila najuspešnejša slovenska podjetja s področja informatike. Udeleženci bodo lahko spoznali tiste, ki so uspeli v tujini, in mlade, ki obetajo. Predstavljene bodo tudi študentske ideje, društvo slovenskih informatikov pa bo podelilo nagrado za dosežek na področju informatike.

Razlogov za udeležbo je mnogo. Med govorci Dnevov slovenske informatike bodo med drugimi podjetje 3FS, Chipolo, strokovnjak za električne avtomobile Nejc Šter, iz podjetja Uniki prihaja Mija Lorbek, lahko boste prisluhnili kulinarični mojstrici Ani Roš in paraolimpijcu Galu Jakiču.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

BILAZ d.o.o.

Sedejeva ulica 8, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 19 00
Ponudba kakovostnih storitev s kvalitetnimi materiali in "brand name" računalniškimi blagovnimi znamkami jih uvršča v sam vrh tovrstnih ponudnikov. Cenovna politika podjetja je ... Več
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več