Računalništvo, telefonija
13.09.2017 06:40

Deli z drugimi:

Share

Elektronske glasovalne naprave bodo ponovno nadomestili z običajnimi!

Elektronske glasovalne naprave so zaradi možnosti namipulacij med volivci sila nepriljubljene!
Elektronske glasovalne naprave so zaradi možnosti namipulacij med volivci sila nepriljubljene!

Združene države Amerike veljajo za eno izmed najbolje podkovanih držav sveta na področju informacijsko-komunikacijske tehnologije. To so dokazale tudi z uvedbo elektronskih volitev, kjer državljani s pomočjo elektronskih glasovalnih naprav oddajo svoj glas. Ker pa pri njihovi zasnovni oziroma načrtovanju ni bilo ustrezno poskrbljeno za varnost, na teh napravah ni več mogoče na enostaven in zanesljiv način preprečiti manipulacije ter zagotoviti anonimnost volivcev.

Ker je varnost elektronskih glasovalnih naprav vse bolj vprašljiva, so veljaki ameriške zvezne države Virginia sprejeli odločitev, da elektronske glasovalne naprave enostavno zamenjajo s papirnimi. V državi bodo zamenjali vse digitalne glasovalne naprave s takšnimi, ki ob glasovanju ustvarijo papirno sled, kar z drugimi besedami pomeni, da bodo glasovnice natisne s pomočjo klasičnega tiskalnika. S tem bodo lokalne oblasti nedvomno dvignile zaupanje v glasovanje in olajšale zagotavljanje pristnosti, saj ljudje zaradi takšnih ali drugačnih govoric v varnost elektronskih glasovalnih naprav ne verjamejo več.

Vse elektronske glasovalne naprave bodo v ameriški zvezni državi Virginia nadomestili še pred pričetkom naslednjih republiških volitev. Analitiki so prepričani, da bodo to prej ali slej storile še druge ameriške zvezne države, saj elektronske glasovalne naprave enostavno niso vredne zaupanja.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 589 81 26
Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji, je globalno tehnološko podjetje za plačilne rešitve. Družba je del mreže Mastercard, ki obsega več kot 210 držav in ozemelj po ... Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808
Zlati partner

GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si

Titova cesta 49, 2000 Maribor, Tel: 051 444 252
Iščete odlično računalniško trgovino, ki vas lahko postreže tako osebno kot tudi na spletu? Računalniško trgovino, ki se lahko pohvali s portfeljem (namiznih in prenosnih) ... Več