Računalništvo, telefonija
26.11.2018 15:53
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Elon Musk razmišlja o selitvi na Mars

Elon Musk razmišlja o selitvi na Mars
Elon Musk razmišlja o selitvi na Mars

Elon Musk, kontroverzni tehnološki podjetnik in investitor razmišlja o selitvi. Ne o nakupu nove rezidence, ne o menjavi države, temveč kar o menjavi planeta. Pravi, da je možnost, da se bo preselil na Mars, 70-odstotna.

“Točno vem, kaj moram narediti”, je dejal. Zaveda se tudi, da taka selitev najverjetneje ne bo vključevala povratka, “mislimo, da se lahko vrneš, a nismo prepričani”, je dodal. Novica je prišla v javnost ravno v času, ko bo Nasa skušala s svojim vesoljskim plovilom po več letih potovanja pristati na Marsu.

Da je Musk zainteresiran za potovanje na Mars seveda ni nič novega. Že več let namreč njegovo podjetje SpaceX gradi plovila za potovanje na rdeči planet. Njegova ocena možnosti, da se bo kar sam preselil tja, je sedem od deset. Visoke možnosti pripisuje “nedavnim številnim prebojem” v vesoljskih raziskavah in tehnologiji. Potovanje naj bi bilo možno v relativno kratkem času – v zgolj sedmih letih – stalo pa naj bi “okrog par sto tisoč dolarjev”.

Vseeno pa se dobro zaveda težavnosti bivanja na rdečem planetu. “Verjetnost, da umreš na Marsu, je veliko večja kot na Zemlji”, je dejal in dodal, da bo težko. “Obstaja velika možnost smrti, ko potuješ v majhni konzervi skozi globoko vesolje”. V primeru, da mu uspe, pa že ima načrtovane marsikatere dejavnosti. Ne pričakuje veliko prostega časa. Pravi, da bo neumorno delal na grajenju bazne postaje.

Ampak saj veste, eno so ideje, drugo pa realizacija. A če gre verjeti Musku, bomo na slednjo čakali presenetljivo malo časa.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več
Zlati partner

Crayon

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 0597 87 142
Crayon je globalno podjetje, ki svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno digitalno transformacijo v oblak. Ponujamo celovite IT rešitve migracij ... Več

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več