Računalništvo, telefonija
28.01.2020 18:00

Deli z drugimi:

Share

Epidemija koronavirusa vpliva tudi na zaposlene pri Facebooku in Razerju

Pri Facebooku in Razerju, enemu vodilnih svetovnih podjetij za izdelavo strojne opreme za igranje igric, so med prvimi ameriškimi podjetji, ki so zaradi izbruha koronavirusa omejili potovanja svojih zaposlenih na Kitajsko.
Epidemija koronavirusa vpliva tudi na zaposlene pri Facebooku in Razerju
Epidemija koronavirusa vpliva tudi na zaposlene pri Facebooku in Razerju

Facebookovi zaposleni so prekinili vse nenujne fizične stike s kolegi na Kitajskem, vodstvo tega tehnološkega giganta pa je tistim zaposlenim, ki so se nedavno vrnili iz Kitajske, svetovalo, naj delajo kar od doma, še navajajo pri novinarski hiši Bloomberg. Čeprav je Facebook na Kitajskem prepovedan, pa imajo predstavniki tega svetovnega družbenega omrežja tam več pisarn, prav tako jim nekatera podjetja iz Kitajske dobavljajo opremo za proizvodnjo Oculus slušalk za virtualno resničnost in opremo za skupine naprav za video klepet.

V Kalifornijskem podjetju Razer, ki ga zvesti uporabniki dobro poznajo kot proizvajalca opreme za igranje igric in drugih sorodnih naprav, so za novičarski portal The Verge potrdili, da so podobne ukrepe kot pri Facebooku sprejeli že v ponedeljek. “Omejili smo potovanja na območja s povečanim tveganjem, prav tako smo zaposlenim svetovali, naj delajo od doma,” je dejal njihov tiskovni predstavnik. Ker imajo številne zastopnike prav na Kitajskem, želijo z omejevalnimi ukrepi zmanjšati možnosti za prenos bolezni.

Pri Amazonu so ob zadnjih dogodkih v zvezi z izbruhom nevarnega koronavirusa dejali, da upoštevajo navodila Svetovne zdravstvene organizacije, niso pa potrdili, ali so kakorkoli omejili potovanja zaposlenih na Kitajsko. Predstavniki Applea, Googla in Microsofta na vprašanje še niso odgovorili.

V zadnjih dneh so na Kitajskem zabeležili več kot 100 smrti zaradi zapletov bolezni, ki jih povzroča novi koronavirus. Po svetu poročajo o več kot 4000 obolelih, nekaj primerov okužb so zabeležili tudi v ZDA.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več
Zlati partner

NLB d. d.

Trg republike 2, 1000 Ljubljana, Tel: 01 477 2000
Dobro delujoč finančni sistem je temelj sodobnega gospodarstva in banke pri tem opravljajo pomembno družbeno funkcijo. Banke morajo biti zmožne posojati denar potrošnikom in podjetjem ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667
Zlati partner

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Optius.com - Karierni portal za nove čase Karierni portal Optius.com je zaposlitveni portal, namenjen tistim, ki iščejo zaposlitev in tistim, ki iščejo nov kader. ... Več