Računalništvo, telefonija
04.05.2017 12:14

Deli z drugimi:

Share

Etiopija presenetila s posebnimi “avtomatom” za filmske pirate

V Etiopiji je za kopiranje piratskih filmov na voljo celo namenski avtomat!
V Etiopiji je za kopiranje piratskih filmov na voljo celo namenski avtomat!

V Etiopiji se je nedavno pojavil nov način za distribucijo piratskih filmov in glsabe. Tu so namreč klasične piratske cedeje in devedeje zamenjali s prav posebnim avtomatom. Tu namreč gre za namenski avtomat, ki je postavljen kar v nakupovalnem središču, njen namen pa je nelegalno kopiranje nelegalnih vsebin na pomnilniški ključ USB. Čeprav gre tu za nelegalno početje, je piratski bankomat poimenovan SwiftMedia aktiven v nakupovalnem središču All Mart v Etiopiji.

Uporaba avtomata je sila enostavna, saj je za izbiro želenega filma na voljo na dotik občutljiv zaslon. Obiskovalci nakupovalnega središča lahko tu izbirajo med bogato ponudbo celovečercev, televizijskih oddaj, dokumentarnih filmov in celo pesmi. Ko uporabnik izbere želeno vsebino, vstavi pomnilniški ključ USB, plača zahtevano vsoto denarja in počaka, da se želena vsebina prenese na pomnilniški ključ USB. V povprečju je za to potrebno počakati do največ nekaj minut.

Cena piratskega filma ali glasbe je seveda odvisna od vrste in starosti, pri čemer se cene gibajo med preračunanimi 12 evrskimi centi in 20 evrskimi centi, pri čemer pa je zanimivo predvsem to, da so starejši filmi večinoma dražji od novejših. Pri tem je zanimivo tudi to, da se filmski posnetek na bankomatu pojavi že isti dan, ko je naprodaj v uradnih trgovinah. Za avtorske pravice pa lastniku avtomata ni potrebno skrbeti, saj Etiopija filmskega in glasbenega piratstva ne preganja.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35