Računalništvo, telefonija
20.03.2019 14:22
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Googlu nova milijardna kazen

Zaradi zlorabe oglaševalske storitve AdSense bi lahko podjetje Google kmalu doletela rekordna kazen v višini kar 13 milijard evrov.
Zaradi zlorabe oglaševalske storitve AdSense bi lahko podjetje Google kmalu doletela rekordna kazen v višini kar 13 milijard evrov.

Evropska komisija je tehnološkemu podjetju Google naložila plačilo globe v višini 1,49 milijarde evrov zaradi kršenja konkurenčnih pravil na trgu spletnega oglaševanja.


Če spremljate dogajanje na tehnološkem področju, ste zagotovo seznanjeni s tem, da si je podjetje Google v lanskem letu prislužilo visoko denarno kazen, in sicer v višini 4,34 milijarde evrov zaradi mobilnega operacijskega sistema Android. Tu gre predvsem za to, da je računalniški gigant prepričeval uporabnike pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov Android, da uporabljajo njegove aplikacije in storitve namesto konkurenčnih. Sedaj pa je podjetje Google doletela še ena kazen, in sicer zaradi kršenja konkurenčnih pravil na trgu spletnega oglaševanja.

Google si je kazen s strani Evropske komisije tokrat prislužil zaradi kršenja konkurenčnih pravil na trgu spletnega oglaševanja, ker je s tem posledično oviral konkurenčna podjetja. Pred konkurenco se je zaščitil z uvedbo protikonkurenčnih pogodbenih omejitev za številne spletne strani. Ker pa je tako početje v Evropski uniji prepovedano, si je računalniški gigant prislužil kazen v višini 1,49 milijarde evrov.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901
Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več

ZwCAD SLOVENIA

Prečna 9b, 2000 Maribor, Tel: 02 471 12 40
ZwCAD Slovenia pod okriljem podjetja Birocom 2000 d.o.o. ponuja rešitve na področju CAD, CAD/CAM in CAE programske (in strojne) opreme. Več