Računalništvo, telefonija
15.11.2018 15:15
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Facebook s svojimi dobrodelnimi orodji zbral več kot milijardo evrov

Facebook s svojimi dobrodelnimi orodji zbral več kot milijardo evrov
Facebook s svojimi dobrodelnimi orodji zbral več kot milijardo evrov

Facebook je včeraj razkril znesek, ki so ga pri največjem družbenem omrežju zbrali s svojimi dobrodelnimi orodji v roku treh let. Po zadnjih podatkih naj bi zbrali kar milijardo evrov. Do tega trenutka je na Facebooku doniralo ali pognalo zbiralno akcijo preko 20 milijonov ljudi, kar je še ena številka, ki je presegla vsa pričakovanja. Facebook je med drugim sporočil, da bodo v bližnji prihodnosti dobili možnost uporabe tovrstnih orodij tudi uporabniki v Avstraliji in Kanadi. To bo vsekakor dodatno spodbudilo dobrodelne akcije in še povečalo zbrani znesek.

“Naša neprofitna in osebna dobrodelna orodja so zdaj na voljo v 20 državah”, pravi Naomi Gleit, Facebookova podpredsednica gibanja Social Good. S tem, ko se je Facebook odločil za direkten korak v dobrodelnost, je dal javnosti in uporabnikom jasno vedeti, da si želi izkoristiti to enormno bazo uporabnikov, ki si jo je ustvaril, za dobre namene. Ljudje uporabljajo Facebookova dobrodelna orodja tako za neprofitne kot osebne razloge. Ta orodja je Facebook predstavil leta 2015 in od takrat so uspeli narediti velik korak naprej, ki pa še vedno potrebuje naslednje korake.

“Naša neprofitna skupnost se povečuje iz dneva v dan in trenutno lahko naštejemo preko enega milijona neprofitnih organizacij v 19 državah, ki lahko neposredno prejmejo donacije preko Facebooka”, je še povedala Gleitova. Število neprofitnih organizacij, ki si še kako želijo pomoči, kot jo nudi Facebook, je po svetu ogromno in vprašanje je, če je sploh realno pričakovati, da Facebook pomaga vsem oz. vsaj vsem največjim. Vsi tisti, ki so do zdaj pomagali preko Facebooka, ne glede na velikost donacije, so naredili pomemben korak v svoji skupnosti.

Neprofitna organizacija Save the Children je recimo zbrala več kot 7,5 milijona ameriških dolarjev (preračunanih 6,62 milijona evrov) v nekaj več kot dveh letih. S tem je organizacija pomagala 6,5 milijona otrokom v več kot 60 državah po svetu. Takih primerov bi lahko naštevali še veliko več, vendar je tisto, kar je bistveno to, da ima Facebook na tem področju še veliko potenciala za razvoj in širitev.

Podoben primer je recimo neprofitna organizacija No Kid Hungry, ki je uspela zbrati 5 milijonov ameriških dolarjev (preračunanih 4,92 milijona evrov). K temu znesku je prispevalo svoj delež preko 200.000 donatorjev, ki so s svojo donacijo pomagali otrokom po celotni Ameriki. Največji delež tistih, ki preko Facebooka dobivajo pomoč, predstavljajo otroci s takšnimi ali drugačnimi težavami, in Facebook bo tudi v prihodnje posebej meril na otroke in mladostnike.

Za primer je Gleitova podala 27. november 2018. “Z našim partnerjem PayPal-om danes beležimo 7 milijonov evrov donacij za vse neprofitne organizacije na področju ZDA”. Še enkrat več lahko vidimo, da kljub številnim škandalom in negativnim posledicam, ki jih pripisujejo Facebooku, ta dejansko ima veliko moč, ki jo v tem primeru izkorišča za dober namen.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Računalniki so postali ključno poslovno orodje. Uporabljajo se pri vseh vidikih delovanja podjetja, vključno z ustvarjanjem in prodajanjem izdelkov, trženjem, računovodstvo, administracijo ... Več

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več
Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več