Računalništvo, telefonija
05.10.2017 07:56

Deli z drugimi:

Share

Facebook uvaja funkcijo prepoznavanja obrazov za obnovitev starih profilov

Prijava v Facebook profil naj bi bila kmalu mogoča kar s skeniranjem obraza!
Prijava v Facebook profil naj bi bila kmalu mogoča kar s skeniranjem obraza!

Napredek tehnologije je številnim podjetjem omogočil vgradijo sistema za prepoznavo obrazov v različne naprave. Za ta sistem naj bi se ogrevali tudi pri podjetju Facebook. Njegovi programerji naj bi namreč resno razmišljali o možnosti uvedbe funkcije prepoznavanja obrazov za obnovitev starih profilov.

Nova možnost je trenutno omejena le na manjše število uporabnikov, ki uporabljajo računalnik, s katerim so v preteklosti že dostopali do njihovega profila na Facebooku. Obnovitev dostopa dejansko poteka na zahtevo, pri čemer mora uporabnik le pogledati naravnost v spletno kamero. Facebookov algoritem nato poskrbi za samodejen zajem fotografije obraza, ki jo nato primerja s fotografijami v profilu uporabnika.

Nova možnost naj bi precej poenostavila postopek obnovitve gesla uporabnikov Facebooka, saj je ta v primeru, da uporabnik pozabi elektronski naslov, precej dolgotrajna in zahtevna. Ta bo seveda prišla v poštev tudi v primeru, da uporabniku nekdo prevzame profil in mu zamenja dostopno geslo. Če se bo tehnologija prepoznave obrazov izkazala za uspešno in ne bo dovzetna na prevare verjamemo, da bo ta kmalu na voljo širšemu krogu uporabnikov Facebooka. To bi se lahko zgodilo še pred koncem letošnjega leta.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50

MIT INFORMATIKA d.o.o.

Sveti Duh 274, 4220 Škofja loka, Tel: 04 281 31 00
Celovite ERP rešitve za podjetja MIT informatika je vodilni partner proizvodnih, gradbenih in storitvenih podjetij. Že 30 let svetujejo in implementirajo inovativne informacijske ... Več

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več