Računalništvo, telefonija
12.01.2017 20:21
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Facebook z videoposnetki v živo za vse

Priljubljena Facebookova storitev prenosa videoposnetkov v živo je odslej mogoča tudi z uporabi običajnega spletnega brskalnika.
Priljubljena Facebookova storitev prenosa videoposnetkov v živo je odslej mogoča tudi z uporabi običajnega spletnega brskalnika.

Ker aplikaciji Periscope in Meerkat zaradi možnosti prenosa videoposnetkov v živo vse hitreje pridobivata priljubljenost, se je za to potezo pred časom odločila tudi družba Facebook. Priljubljeno družbeno omrežje je namreč omogočilo prenos videa v živo za vse mobilne uporabnike po vsem svetu. Uporabniki so novost oziroma možnost Facebook Live sprejeli z odprtimi rokami, saj izboljšuje uporabniško izkušnjo priljubljenega družbenega omrežja.

Zato ne preseneča, da je priljubljena Facebookova storitev prenosa videoposnetkov v živo odslej mogoča tudi z uporabi običajnega spletnega brskalnika. Sedaj je ta možnost sicer na voljo le omejeni skupini uporabnikov, kmalu pa bo na voljo še uporabnikom običajnih profilov. S tem bodo vsi uporabniki Facebooka širom sveta pridobili možnost prenosa videoposnetkov v živo, in sicer kadarkoli, kjerkoli in iz katerekoli naprave, ki ima spletno kamero in dostop do svetovnega spleta. Do sedaj je bil namreč ključen pogoj za uporabo storitve Facebook Live mobilna naprava z nameščeno aplikacijo Facebook.

Uporaba možnosti prenosa videoposnetkov v živo na Facebooku Live je zelo enostavna, saj je treba le klikniti na namensko ikono in izbrati možnost »video v živo«. Prenos videoposnetkov v živo lahko omejimo na enega prijatelja, skupino prijateljev ali pa je na voljo celotni skupnosti na Facebooku. Med prenosom se končnemu uporabniku izpisujejo tudi uporabni podatki, kot so število ljudi, njihova imena, povezave do njihovih profilov in še mnogo več.

Naprednim oziroma poslovnim uporabnikom (Facebook Pages) bo na voljo celo možnost, imenovala »Live Contributors«. To bo vsem uporabnikom v podjetju omogočila zagon videa v živo brez potrebe, da bi pri tem sodeloval upravljavec. Facebook pa bo z omogočanjem videoposnetkov v živo seveda tudi nekaj zaslužil. Če pa tej novi možnosti niste preveč naklonjeni, vam priporočamo, da jo izključite. Za izključitev storitve Facebook Live zadošča, da kliknete na »Settings«, »Notifications«, »On Facebook«, »Live Videos« in izberete »Off«.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več
Srebrni partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več
Zlati partner

GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si

Titova cesta 49, 2000 Maribor, Tel: 051 444 252
Iščete odlično računalniško trgovino, ki vas lahko postreže tako osebno kot tudi na spletu? Računalniško trgovino, ki se lahko pohvali s portfeljem (namiznih in prenosnih) ... Več

NCOM d.o.o.

Bičevje 5, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več