Računalništvo, telefonija
05.04.2018 20:23

Deli z drugimi:

Share

Foxconn izdeluje prvi “blockchain” pametni telefon

Foxconn izdeluje prvi "blockchain" pametni telefon
Foxconn izdeluje prvi "blockchain" pametni telefon

Blockchain je trenutno najbolj vroča tehnologija, ki samo še pridobiva na vrednosti, potencialu in vseobsežnosti. Vidimo jo lahko na različnih področjih, od elektrike, digitalnih kriptovalut, prodaje trgovskih izdelkov in praktično vsak dan spoznamo novo področje, kjer bo tehnologija veriženja blokov revolucionarno spremenila potek poslovanja. Zelo kmalu pa poleg vsega tega lahko pričakujemo tudi prvi “blockchain” telefon (na sliki).

Finney, produkt podjetja Sirin Labs, bo prvi telefon, ki bo uporabnikom omogočal shranjevanje kriptovalut brez, da bi ti morali plačevati stroške transakcij. Po pisanju Blomberga bo to telefon, ki bo temeljil na “blockchain” tehnologiji, ustvarjalci pa so se za ta projekt odločili, ker naj bi povpraševanje po tovrstni napravi bilo vedno večje. Največja prednost telefna Finney je, da uporabniko ni potrebno svojih kriptožetonov nositi fizično na USB denarnicah, temveč lahko imajo vse shranjeno na telefonu. V zadnjem času lahko spremljamo številne finančne storitve, ki se v celoti selijo na pametne telefone, kar pomeni, da se počasi moramo privaditi na življenje zgolj in samo s pametnim telefonom.

Finney bo deloval brez uporabe menjalnice za pretvarjanje digitalnih valut, poleg tega pa bo omogočal uporabnikom nakupovanje na straneh kot je Expedia. Celotna izkušnja uporabe kriptovalut bo po pisanju portala CNET z novim telefonom lažja, hitrejša in bolj dostopna “običajnemu” uporabniku. Še ena od zanimivih lastnosti je, da lahko telefone uporabimo kot vroče točke za kriptovalute. Če se sprašujete, kako je z vidika varnosti poskrbljeno za kovance na telefonu, so pri Foxconnu takoj pomislili enako. Odločili so se, da uporabijo tako iris skenerje kot čitalce prstnih odtisov, uporabnik lahko napravo dodatno zaščiti z geslom. Takoj, ko je govora o kriptovalutah, je potrebno poskrbeti za varnost in Foxconn je potrdil, da je na samem vrhu njihovih prioritet ravno varnost.

Trenutno je številka prednaročenih telefonov Finney dosegla 25.000, prve pošiljke pa so v načrtu za oktober. Prodaja bo vsaj v začetni fazi stekla v Vietnamu in Turčiji, Sirin Labs pa je v začetni ponudbi kovancev (ICO) zbral preko 158 milijonov ameriških dolarjev. Za letošnje leto napovedujejo več milijonov prodanih naprav.

O tem, da je “blockchain” z velikimi koraki vstopil v dobršen del industrij po vsem svetu, ni nobenega dvoma. Mobilna telefonija je industrija, ki že sama po sebi obeta veliko, z vključitivjo tehnologije veriženja blokov pa se potencial še dodatno poveča.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,
Zlati partner

E-Rasta d.o.o.

Vodnikova ulica 2, 2250 Ptuj, Tel: +386 (0) 70 474 398
Podjetje E-RASTA je inovativno podjetje, ki se osredotoča na razvoj tehnoloških rešitev v povezavi z biometričnimi fotografijami in identifikacijo. Njihova glavna storitevje aplikacija ... Več