Računalništvo, telefonija
06.02.2013 09:35
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Fujifilm z upogljivimi zvočniki

Zvočnik Fujifilm Beat predstavlja evolucijo zvočniških sistemov, saj je izredno tanek in povrh vsega še upogljiv. Ta bo seveda najbolj pisan na kožo predvsem mobilnim večpredstavnostnim napravam, kot so pametni mobilni telefoni, tablice, prenosni predvajalniki glasbe, žepni računalniki in podobno.
Zvočnik Fujifilm Beat predstavlja evolucijo zvočniških sistemov!
Zvočnik Fujifilm Beat predstavlja evolucijo zvočniških sistemov!

Podjetje Fujifilm je na nedavnem tokijskem sejmu nanotehnologije predstavilo nadvse zanimiv zvočnik, ki ponuja harmonično kombinacijo kakovosti in modernega oblikovanja. Zvočnik z membrano Beat pomeni odločen korak naprej na področju zvočnih sistemov za domači kino in mobilne naprave, saj je izredno tanek in povrh vsega še upogljiv. Fujifilm je za pripravo novosti uporabil »poseben« material narejen iz elastičnih polimerov in piezoelektrične keramike, ki so bili spojeni v »sendvič« z zaščitnimi sloji in elektrodami.

Ker so membrane izdelane iz tankih lamel prevodnega in izolacijskega materiala, se zvok ne razširja po prostoru, ampak je usmerjen. Frekvenčni razpon novinca znaša od 20 Hz do 20 kHz, kar je seveda najbolj pisano na kožo predvsem mobilnim večpredstavnostnim napravam, kot so pametni mobilni telefoni, tablice, prenosni predvajalniki glasbe, žepni računalniki in podobno. Upogljivi zvočnik naj bi bilo po zagotovilih podjetja Fujifilm možno uporabiti tudi za domači kino.

Podjetje Fujifilm žal ni razkrilo, kdaj bo upogljivi zvočnik na voljo za komercialne namene. Upajmo, da se bo to zgodilo kmalu, saj bi ta dal proizvajalcem mobilnih naprav veliko možnosti za razvoj oblikovno izjemno zanimivih in ultra tankih izdelkov.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10

STUDIO GRAFFIT d.o.o.

Podutiška cesta 92, 1000 Ljubljana, Tel: 01 510 35 70
Studio Graffit Uspešno promocijo podjetja lahko izvedemo na več načinov, preko medijev, spletne strani ali s širjenjem blagovne znamke. Obstaja tudi lažji in bolj praktični ... Več

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več