Računalništvo, telefonija
18.05.2010 18:37

Deli z drugimi:

Share

Generacija Y bo sektor bančništva korenito spremenila

Z novimi poslovnimi modeli in video storitvami bi lahko v bančnem sektorju ustvarili do 10 odstotkov več prihodkov.
Mladi potrošniki neverjetno hitro sprejemajo nove komunikacijske tehnologije, kot so video in spletne rešitve.
Mladi potrošniki neverjetno hitro sprejemajo nove komunikacijske tehnologije, kot so video in spletne rešitve.

Cisco je predstavil izsledke raziskave o bančništvu za prebivalstvo, ki kaže, da bi lahko banke ustvarile do 10 odstotkov več prihodkov, če prisluhnejo potrebam generacije Y. Raziskavo je izvedla skupina svetovalcev Cisco Internet Business Solutions Group (IBSG), v njej pa je sodelovalo 1.055 potrošnikov v ZDA. Cilj raziskave je bil ugotoviti, kakšne so njihove prioritete na finančnem področju, kakšne storitve pričakujejo od bank, kaj menijo o uporabi video storitev in katere oblike bančnega poslovanja so jim najljubše. Obširna raziskava je pokazala, da potrošniki iz generacije Y zaupajo svojim bankam in tudi po nedavni finančni krizi pri njih poiščejo nasvete, ko sprejemajo pomembne finančne odločitve.

Mladi potrošniki neverjetno hitro sprejemajo nove komunikacijske tehnologije, kot so video in spletne rešitve. Rezultati raziskave kažejo, da bo generacija Y močno vplivala na bančništvo za prebivalstvo; priložnosti za rast prihodkov v tem sektorju je veliko. Med prioritetami mladih potrošnikov so zniževanje dolgov, upravljanje odhodkov in izobraževanje o finančnih vprašanjih. Ključni izsledki raziskave:

Več kot polovica pripadnikov generacije Y ima spletno kamero, medtem ko jo ima le manj kot tretjina pripadnikov srednje in starejše generacije. 20 odstotkov pripadnikov generacije Y večkrat dnevno obišče YouTube (petkrat pogosteje kot pripadniki srednje in starejše generacije). 97 odstotkov pripadnikov generacije Y uporablja mobilni telefon.

Skoraj 40 odstotkov potrošnikov iz generacije Y bi s svetovalcem komuniciralo prek videa, medtem ko tovrstne interakcije zanimajo le 17 odstotkov pripadnikov srednje in starejše generacije. Potrošniki iz generacije Y vprašanje o finančnih zadevah v spletnem dnevniku ali na spletnem forumu objavijo štirikrat pogosteje kot pripadniki srednje in starejše generacije. 40 odstotkov strank iz generacije Y uporablja spletna orodja za upravljanje osebnih financ (PFM – Personal Financial Management) (predvsem orodja, ki jih ponujajo njihove banke); na ta način upravljajo odhodke, zmanjšujejo dolgove in povečujejo dolgoročne prihranke.

Več kot tretjina predstavnikov generacije Y je odgovorila, da strokovno finančno svetovanje najraje poiščejo v svojih bankah. 85 odstotkov pripadnikov generacije Y je zadovoljnih ali zelo zadovoljnih s svojimi trenutnimi ponudniki finančnih storitev.

Več kot tretjina potrošnikov iz generacije Y meni, da potrebujejo pomoč pri upravljanju svojih finančnih zadev, medtem ko je takega mnenja manj kot petina pripadnikov srednje in starejše generacije. Potrošniki iz generacije Y cenijo finančne nasvete prijateljev in sorodnikov trikrat bolj kot pripadniki srednje in starejše generacije.

Medtem ko so pripadniki generacije Y v splošnem zadovoljni s svojimi bankami, bi jih 26 odstotkov razmislilo o zamenjavi banke, če bi jim druga banka ponudila več. Skupina Cisco IBSG bankam priporoča, da to priložnost izkoristijo tako, da pripravijo celovito ponudbo v skladu z navedenimi potrebami pripadnikov generacije Y, ki želijo avtomatizirano in strokovno pomoč pri upravljanju financ, dolgov in porabe. Banke morajo pri oblikovanju tega novega pristopa delovati na treh ključnih področjih:


-Omogočanje storitev za upravljanje osebnih financ (PFM), ki jih lahko nadzorujejo kar stranke same:
Ustvarite priložnosti za zagotavljanje nasvetov po meri na internetni platformi. Omogočite upravljanje osebnih financ na mobilni platformi s sistemom takojšnjih opozoril, možnostjo pregledovanja in sprejemanja odločitev.


-Zagotavljanje bolj zasebnih storitev za stranke prek visokoločljivostnih video storitev:
Ponudite možnost komuniciranja s strokovnjaki v osrednji finančni enoti prek videa v prednostnih poslovalnicah. Posvetite dodatno pozornost prednostnim poslovalnicam, v katerih poslujejo stranke z visoko neto vrednostjo in/ali mala in srednje velika podjetja. Razširite ponudbo svetovanja z uporabo video storitev v domove in mobilne naprave strank, ko se tehnologija bolj in hitreje razširi med uporabniki.

-Razvoj spletne skupnosti uporabnikov finančnih storitev: V to skupnost morajo biti vključeni sorodniki, prijatelji in sodelavci stranke, da lahko uporabnik iz generacije Y na enem mestu dobi finančne nasvete od ljudi, ki jih ceni, in od zaupanja vrednih strokovnjakov v svoji banki.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več