Računalništvo, telefonija
04.05.2014 08:27
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google Drive izgubil možnost neposrednega urejanja dokumentov

Prenovljena mobilna različica programa Google Drive bo brez možnosti neposrednega urejanja dokumentov.
Prenovljena mobilna različica programa Google Drive bo brez možnosti neposrednega urejanja dokumentov.

Zanesenjaki spletnega portala Android Police so iz virov blizu podjetja Google prišli do podatkov, da bo računalniški gigant mobilnim uporabnikom njegove oblačne storitve Drive kmalu onemogočil neposredno urejanje dokumentov v okviru spletnega urejevalnika besedil Docs in urejevalnika preglednic Sheets. To posledično pomeni, da bodo uporabniki oblačne storitve Drive kmalu lahko zgolj pregledovali dokumente. Za njihovo urejanje pa bo potrebno namestiti namensko mobilno programsko opremo, ki pa bo na srečo povsem brezplačna.

Ločitev možnosti pregledovanja in urejanja dokumentov v okviru oblačne storitve Google Drive naj bi prinesla prednosti tako za računalniškega giganta kot za uporabnike mobilnih naprav Android. Prikaz dokumentov bo namreč v okviru oblačne storitve Drive hitrejši, uporabniki pa bodo lahko namestili zgolj tisto programsko opremo oziroma vtiče, ki jih nujno potrebujejo za delo.

Podjetje Google bo pregledovanje in urejanje dokumentov v okviru oblačne storitve Drive najprej »ločilo« za uporabnike pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov Android (Google Drive različica 1.3), nekoliko kasneje bo to doletelo še uporabnike ostalih mobilnih platform. Vsi uporabniki mobilnih naprav Android bodo novo različico mobilne aplikacije Google Drive prejeli najkasneje do konca maja.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60
Skoraj nemogoče je preceniti vpliv rešitev za načrtovanje virov podjetja (ERP) v sodobnem poslovnem svetu. ERP sistemi so nadomestili nepovezane delovne tokove in nezdružljiva ... Več