Računalništvo, telefonija
16.06.2018 14:50

Deli z drugimi:

Share

Google po nesreči “potrdil” drage lastnosti telefona Pixel 3

Google po nesreči "potrdil" drage lastnosti telefona Pixel 3
Google po nesreči "potrdil" drage lastnosti telefona Pixel 3

Glede zadnjih govoric okrog naprav Pixel 3 in Pixel 3 XL je nekaj zelo zanimivega: zelo pogosto jih potrdi kar Google sam. Če smo že mislili, da se je ta trend končal, se zgodba tudi zdaj ponavalja … Zasluge tudi tokrat lahko pripišemo XDA Developers, ki so odkrili dve veliki Pixel 3 in Pixel 3 XL lastnosti in obe sta bili potrjeni … ja, zahvaljujoč Googlu. Torej, o čem teče beseda:

Vrnitev lastnosti Active Edge

Active Edge je presenetljivo dobra lastnost na telefonih Pixel 2 in Pixel 2 XL. Omogoča nam aktivacijo asistenta Google Assistant s stiskanjem telefona, prav tako pa dotična lastnost omogoča najhitrejši in najlažji način spraševanja, ali začetka iskanja na kateremkoli pametnem telefonu. Nepoštene kritike so takoj na začetku označile Active Edge kot prazno govorico in na široko se je pričakovalo, da bo Google raje odstranil lastnost. Sedaj bomo videli, kako je Google govorice potrdil.

Član XDA Foruma meraz9000 je kot prilogo svoji objavi dodal prototip naprave Pixel 3 XL, katerega je Google po nesreči potrdil in ta isti uporabnik je lahko potrdil, da Active Edge dela na tem modelu. Za Google bi verjetno trdili, da se jim nič ne zgodi po nesreči, vendar lahko tisti, ki nekoliko bolj redno spremljamo dogajanje okrog tega tehnološkega giganta potrdimo, da temu ni čisto tako. Za dodatno potrditev so XDA Developers v navodilih za Pixel 3 in Pixel 3 XL našli reference za Active Edge (“Crosshatch” in “Blueline”).

Ponovna predstavitev brezžičnega polnjenja

Gre za veliko zadevo za Google, ki je pred časom že kraljeval na tem področju, vendar se je leta 2015 z modelom Nexus 6P odločil, da tehnologijo brezžičnega polnjenja opusti in se ne vrne. Do danes! Meraz9000 se je ponovno podal na raziskovanje in to z uspehom. Ugotovil je, da se je prototip spremenil iz kombinacije aluminija in stekla, kot je bilo to pri modelih Pixel 2 in Pixel 2 XL, na v celoti stekleni dizajn, ki je nujno potreben za to, da brezžično polnjenje deluje tako kot mora.

Kako je Google to potrdil?

Še enkrat več preko Android P beta verzije, ko so XDA Developers sledili sledi, ki jo je odkril meraz9000. Našli so dokaze v kodi, in sicer za nove brezžične polnilne ploščadi, ki naj bi po njihovem mnenju bile posebej dizajnirane za novi Pixel telefon. To ni zgolj govorica, vendar se zdi malo verjetno, da bi Google izdal nove brezžične polnilne ploščke in telefone Pixel s steklenim zadnjim delom, poleg tega pa ne bi ponudil kompatibilne telefone. Google je potrdil že pred nekaj meseci, da razvija novo tehnologijo polnjenja telefona, ni pa bilo govora o tem, kaj točno naj bi Google razvijal. Sedaj kot kaže lahko pričakujemo brezžično polnjenje na višji ravni, hkrati pa nove Pixel telefone, ki že sami po sebi dvigujejo raven kvalitete Googlovih mobilnih naprav.

Pomembno opozorilo

Zelo pomembno je na tej točki izpostaviti, ne glede na to, da to ali je Google potrdil ali ne, da vsa ta odkritja in novosti potekajo na ravni prototipa. Tako Pixel 3 XL kot Android P ostajata v razvoju, kar pomeni, da se koda in strojna oprema lahko še spremenita. To ni nujno slabo, kajti v preteklosti smo že videli situacije, ko je veliki proizvajalec mobilnih telefonov praktično do dneva izida napovedoval nove lastnosti, potem pa razočaral ali pa presenetil. Ne glede na vse lahko z gotovostjo trdimo, da je Google pomagal potrditi te govorice okrog predstavljenih lastnosti in to seveda zgolj dodatno dviguje pritisk pred uradnim izidom naprav.

Medtem pa Google poleg vsega povedanega napoveduje povečanje obeh modelov in prvič tudi predstavitev dvojne sprednje kamere (to pomeni več težav za konkurenco). Vse to kaže na vrhunska Pixel modela, okrog katerih pa še vedno imamo vsaj dve skrbi: dizajn telefona in pa potencialna vratolomna cena za oba modela.

Applove napovedi kažejo, da bi lahko nova iPhona bila cenovno precej ugodnejša od predhodnikov in če bi Pixel 3 dejansko bil dražji, bi to lahko bila samo voda na plin Applu. Za točne napovedi glede cene je še prehitro, bomo pa razvoj in novosti povezane z Googlovimi telefoni spremljali še naprej.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več

ZwCAD SLOVENIA

Prečna 9b, 2000 Maribor, Tel: 02 471 12 40
ZwCAD Slovenia pod okriljem podjetja Birocom 2000 d.o.o. ponuja rešitve na področju CAD, CAD/CAM in CAE programske (in strojne) opreme. Več

SICIRUS d.o.o.

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Vsako podjetje, vsak ustvarjalec in tudi novodobni družbeni »influencer« se zaveda, da sta trženje in oglaševanje ključnega pomena za uspeh in rast. Kje in kako začeti? Področje ... Več
Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več