Računalništvo, telefonija
19.01.2018 12:00
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google postavlja nove meje povezanosti

Google bo letos zgradil 5 novih podatkovnih središč, ter k svetovni infrastrukturi podvodnih internetnih kablov dodal tudi svoje, ter tako še bolj povezal celine med seboj.
Googlovi podatkovni centri po svetu
Googlovi podatkovni centri po svetu

Letošnjo leto naj bi tako Google postavil kar 5 novih podatkovnih središč po svetu, kar bi še dodatno izboljšalo njihove storitve.

Tako naj bi v prvi četrtini leta dodali nove centre v Montrealu in na Nizozemskem, nato pa naj bi sledil še Los Angeles, takoj za njim pa Finska in Hong Kong.

Tako bi skupaj Google imel 18 podatkovnih centrov na 5 celinah.

V naslednjem letu pa lahko pričakujemo tudi nove podvodne internetne kable, ki bo povezovali celine med seboj. To so hitri optični kabli, kateri lahko prenašajo ogromno količino podatkov in so še zmeraj cenejši za uporabo kot satelitsko omrežje.

Novi kabli bi dobili imena Curie, Havfrue in the Hong Kong-Guam.

Curie bi bilo privatno kabelsko omrežje, ki bi povezovalo Čile in Los Angeles. Havfrue, kateri je v polovični lasti Facebooka, bi povezal ZDA z Dansko preko Irske. HK-G pa bi povezoval večja mesta v Aziji med seboj.


Podjetje pa ima sicer v lasti že več kot 11 podvodnih internetnih povezav, za kar so se pri Googlu kar hitro pohvalili.


Samo omrežje je sestavljeno z več kot 100 povezanimi točkami, z več kot 7500 vozlišči, 90 strežnikov za distribucijo podatkov, 47 posebej posvečenih internetnih linij in 15 regij, ki uporabljajo sistem Google Cloud Platform (GCP).


Trenutno je samo Google zadolžen za 25% vsega internetnega prometa po svetu.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

KARTUŠE.NET

Titova cesta 44, 2000 Maribor, Tel: 040 125 585
Kartuše za Epson Kartuše za Canon Kartuše za HP Kartuše za Lexmark Kartuše za Brother Kartuše za Dell Kartuše za Samsung Tonerji za HP Tonerji za Samsung ... Več
Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več
Zlati partner

CREAPLUS d.o.o.

Letališka cesta 33F, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAPLUS d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več

4WEB d.o.o.

Brodišče 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 512 80 55
O agenciji 4WEB Digitalna agencija 4WEB obstaja že 20 let in v tem času so ustvarili že mnogo uspešnih spletnih strani, spletnih trgovin in različnih aplikacij. Odlikujeta ... Več