Računalništvo, telefonija
22.09.2018 13:51

Deli z drugimi:

Share

Google pripravlja poseben pametni zvočnik z zaslonom!

Google Home Hub bo v svetu pametnih zvočnikov dejansko nekaj posebnega.
Google Home Hub bo v svetu pametnih zvočnikov dejansko nekaj posebnega.

Čeprav so pametni zvočniki pred nekaj leti nastali kot eden izmed številnih eksperimentov se je hitro izkazalo, da te naprave vsebujejo zelo velik potencial, zato te sedaj gredo v prodajo kot za stavo. Med vsemi je trenutno zdaleč najbolj priljubljen pametni zvočnik Google Home Mini, saj je bilo v drugem četrtletju skupaj prodanih kar 2,3 milijonov naprav, kar pomeni skupaj 20 odstotni tržni delež. Ker pa konkurenca na tem področju ne počiva, naj bi podjetje Google na prihajajoči oktobrski konferenci predstavilo poseben pametni zvočnik, ki bo opremljen s prodajno oznako Home Hub.

Kot vse kaže bo Google Home Hub dejansko sestavljen iz dveh komponent, in sicer velikega zvočniškega sistema in zaslona občutljivega na dotik s 17,8-centimetrskim oziroma 7-palčnim zaslonom visoke ločljivosti. Novost bo na voljo v beli in sivi barvi, skupna teža naprave pa naj bi znašala slabih 500 gramov, kar pa uporabnike zagotovo ne bo motilo, saj ne bo namenjen prenašanju. Zaslon seveda ne bo mogoče uporabljati v vlogi klasičnega tabličnega računalnika, saj bo na njem na voljo le prilagojen vmesnik za upravljanje Googlovega digitalnega asistenta.

Če gre verjeti spletnim govoricam bo novi Google Home Hub ponujal brezžični povezavi Wi-Fi in Bluetooth, možna pa bo tudi sinhronizacija z drugimi pametnimi napravami. To dejansko pomeni, da bo novost kot nalašč za uporabo v sklopu pametnih domov. Maloprodajna cena novosti ni bila razkrita, ocenjuje pa se, da se bo ta v Združenih državah Amerike gibala okoli preračunanih 130 evrov.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35

RETTRO d.o.o., vaš partner v razvoju IT-rešitev

Šlandrova 4b, 1000 Ljubljana, Tel: 031 313 312
Mikro podjetje Rettro d.o.o. je specializirano za razvoj različnih informacijskih sistemov z najnovejšimi tehnologijami po meri naročnika. Znanje in izkušnje Rettrovih strokovnjakov ... Več
Zlati partner

GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si

Titova cesta 49, 2000 Maribor, Tel: 051 444 252
Iščete odlično računalniško trgovino, ki vas lahko postreže tako osebno kot tudi na spletu? Računalniško trgovino, ki se lahko pohvali s portfeljem (namiznih in prenosnih) ... Več