Računalništvo, telefonija
17.06.2011 05:46
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google revolucioniral spletno iskanje

Le kaj bi brez spletnega iskalnika Google?
Le kaj bi brez spletnega iskalnika Google?

Prav gotovo vsi poznamo spletni iskalnik Google. Ta je nadvse enostaven za uporabo in je nesramno hiter. Z njim lahko namreč v pičlih nekaj sekundah najdemo vse, kar iščemo. Da podjetje Google ne spi na doseženih lovorikah, je tokrat pokazalo s posodobitvijo iskalnega pogona. Ta je sedaj bogatejši še za možnost glasovnega in slikovnega iskanja. Ti bodo še dodatno pohitrili iskanje informacij na svetovnem spletu.

Spletni iskalnik Google Desktop, ki ga uporabljamo v spletnem brskalniku, je bogatejši za glasovno iskanje. Glasovno iskanje nam omogoča hitro iskanje želenih informacij na svetovnem spletu. Za iskanje namreč zadošča, da pritisnemo na ikono mikrofona v spletnem iskalniku Google in izgovorimo želene iskane izraze. In to še ni vse. Nova funkcionalnost omogoča celo prevajanje v tuje jezike v realnem času.

Nadvse zanimiva je nova funkcionalnost slikovnega iskanja (Google images search), ki je dosegljiva s pritiskom na ikono fotoaparata v iskalni vrstici za slike. Ta namreč omogoča iskanje informacij na način, da v spletni iskalnik Google sliko prenesemo z »načinom« povleci-in-spusti (Drag&Drop) ali v iskalno polje prilepimo povezavo do nje. Če bomo na primer v spletni iskalnik Google vstavili logotip podjetja, nam bo ta v trenutku poiskal vse informacije o njem. Nova funkcionalnost bo namreč sliko analizirala, iz nje izluščila metapodatke ter z njimi poiskala čim bolj relevantne informacije – vključno z lokacijo, kjer je bila fotografija posneta. Podjetje Google zagotavlja, da novost ne prepoznava obrazov na slikah. Za zasebnost je torej dobro poskrbljeno.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60
Skoraj nemogoče je preceniti vpliv rešitev za načrtovanje virov podjetja (ERP) v sodobnem poslovnem svetu. ERP sistemi so nadomestili nepovezane delovne tokove in nezdružljiva ... Več
Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,