Računalništvo, telefonija
25.09.2018 05:53

Deli z drugimi:

Share

Google za večjo varnost Androida primaknil že tri milijone dolarjev!

Podjetje Google je v okviru programov Play Security Rewards in Android Security Rewards varnostnim strokovnjakom izplačal že več kot preračunih 2,55 milijonov evrov.
Podjetje Google je v okviru programov Play Security Rewards in Android Security Rewards varnostnim strokovnjakom izplačal že več kot preračunih 2,55 milijonov evrov.

Največja težava, s katero se dan za dnem spopadajo uporabniki pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov Android, so škodljive programske kode, saj njihovo število narašča kot za stavo. Poleg tega zlonamerne kode za trenutno najbolj razširjen mobilni operacijski sistem postajajo vse bolj nevarne za uporabnike, te pa seveda izkoriščajo tako naivnost uporabnikov kot tudi varnostne ranljivosti v mobilnem operacijskem sistemu Android. To je tudi razlog, zakaj podjetje Google že tri leta vlaga precejšnja denarna sredstva v varnost svojega mobilnega operacijskega sistema Android, najbolj znana programa s tega področja pa sta Play Security Rewards in Android Security Rewards.

Podjetje Google je v okviru programov Play Security Rewards in Android Security Rewards varnostnim strokovnjakom širom sveta izplačal že več kot preračunih 2,55 milijonov evrov oziroma več kot tri milijone ameriških dolarjev denarnih nagrad. Največ varnostnih ranljivosti je bilo odkritih in odpravljenih v okviru programa Android Security Rewards in sicer skupno kar 470. V povprečju so varnostni strokovnjaki za vsako odkrito varnostno ranljivost prejeli preračunanih 2.313 evrov, znesek najvišje izplačane denarne nagrade pa je znašal kar preračunanih 19.640 evrov.

Program Play Security Rewards je po podatkih podjetja Google precej manj priljubljen v primerjavi s programom Android Security Rewards. Varnostni strokovnjaki so v okviru slednjega programa skupno odkrili le 30 varnostnih ranljivosti in skupno zaslužili okoli preračunanih 850 tisoč evrov.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640

LabelProfi d.o.o. – digitalna produkcija etiket in fleksibilne embalaže

Ozare 18a, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 080 10 12
Podjetje LabelProfi d.o.o. je svojo poslovno pot začelo leta 1994 kot majhen studio za grafično oblikovanje in pripravo za tisk. V podjetju od same ustanovitve stremijo k uporabi ... Več

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več